פרס גראמי לאלבום האלטרנטיבי הטוב ביותר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Grammy Award for Best Alternative Music Album
תקופת הפרס 1991–הווה (כ־33 שנים)
המספר הרב ביותר של זכיות רדיוהד, הווייט סטרייפס ובק (3)
המספר הרב ביותר של מועמדויות ביורק (9)

פרס הגראמי לאלבום האלטרנטיבי הטוב ביותר הוא פרס המוענק לאמנים עבור אלבומי איכות בז'אנר האלטרנטיבי בטקס פרסי הגראמי.

בעוד ההגדרה של "אלטרנטיבי" נדונה, הפרס הוענק לראשונה בשנת 1991 כדי להכיר באלבומי רוק שאינם מזרם המיינסטרים. לאחר מספר עדכונים של תיאור הקטגוריה, ארגון הגראמי פרסם את ההצהרה הבאה לעונת הגראמי 2019:[1]

”[מוזיקה] אלטרנטיבית מוגדרת כז'אנר מוזיקה החובק תכונות של התקדמות וחדשנות הן במוזיקה והן בהיבטים הקשורים אליה. לעיתים קרובות זוהי גרסה פחות אינטנסיבית של רוק או גרסה אינטנסיבית יותר של פופ ונחשבת בדרך כלל כמקורית יותר, אקלקטית או מאתגרת מוזיקלית. הוא עשוי לחבק מגוון של תת-ז'אנרים או שילובים שלהם ויכול לכלול יצירות שאינן מתאימות לקטגוריות ז'אנר אחרות.”

בשנת 1991, ובין 1994 ל-1999, הפרס נודע כביצוע המוזיקה האלטרנטיבית הטוב ביותר.[2] הפרס מוענק לאמן, המפיק והמהנדס/מיקסר, בתנאי שהם אחראים ליותר מ-50% מזמן ההשמעה באלבום. מפיק או מהנדס עם פחות מ-50% מזמן ההשמעה, כמו גם מהנדס המאסטרינג, יכולים להגיש בקשה לקבלת תעודת זוכה.[3]

נכון לשנת 2019, רדיוהד, הווייט סטרייפס ובק הן שיאני הזכיות בקטגוריה זו, לאחר שניצחו שלוש פעמים כל אחד. שלוש אמניות זכו בפרס, שינייד או'קונור, סנט וינסנט ופיונה אפל; שתי להקות עם נשים, הווייט סטרייפס ואלבמה שייקס, זכו גם הן בפרס. עם תשעה מועמדויות עד היום, ביורק מחזיקה בשיא של הכי הרבה מועמדויות בקטגוריה זו; זמר להקת רדיוהד, תום יורק היה מועמד לפרס בשנים 2007 ו-2020 עבור אלבומי הסולו שלו, מה שהפך אותו לאדם המועמד ביותר בקטגוריה זו עם 10 מועמדויות בסך הכל. ביורק מחזיקה בשיא הכי הרבה מועמדויות לסולן, כמו גם בשיא של הכי הרבה מועמדויות ללא זכייה. ומפייר ויקנד וקולדפליי כל אחד קיבלו את הפרס פעמיים, וקולדפליי היא הלהקה היחידה שזכתה שנתיים ברציפות. לאמנים אמריקאים הוענק הפרס יותר מכל לאום אחר, אם כי הוא הוענק למוזיקאים או להקות מבריטניה חמש פעמים, מאירלנד פעמיים ומצרפת ואוסטרליה פעם אחת כל אחת.

הבהרה: ערך זה עוסק בנושא תרבות זרה, מידע מינימלי זה הוא אינפורמטיבי בלבד ואינו מהווה לגיטימציה.

  1. ^ "Grammys return to New York". TimesDaily. Tennessee Valley Printing. 25 במאי 1990. נבדק ב-29 באפריל 2010. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ Popkin, Helen A.S. (23 בינואר 2006). "Alternative to what?". msnbc.com. ארכיון מ-14 בפברואר 2017. נבדק ב-29 באפריל 2010. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Grammy Blue Book (edition 2021)