פרסיפן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרסיפן
Persipan

פרסיפןגרמנית: Persipan; מהמילים פרסיקוס (בלטינית: אפרסק) ומהמילה מרציפן; ידוע גם בשם פארציפן). הוא חומר המשמש במוצרי קונדיטוריה.[1]

מאפיינים

הפרסיפן דומה למרציפן אבל במקום שקדים הוא עשוי עם גלעיני משמש או אפרסק.[2] הפרסיפן מורכב מ-40% גרעינים טחונים ו-60% סוכר. לגרעינים יש טעם מר חזק הנגרם מנוכחות של אמיגדלין (תרכובת כימית טבעית המצוי בצמחים רבים, בעיקר בזרעים (גרעינים) של משמשים, שקדים מרים, תפוחים, אפרסקים, דובדבנים ושזיפים, ובשורשי המניוק), גליקוזיד ציאנוגני רעיל שיש לשחרר אותו מהחומר בטרם ניתן להשתמש בגרעינים. הגרעינים/זרעים האלה בדרך כלל לא משמשים לשום מטרה, מה שהופך את מחיר הפרסיפן לנמוך יותר ממחירו של המרציפן.

טעם ושימוש

יש לפרסיפן גם טעם קצת שונה. הוא מכיל לרוב 0.5% עמילן כך שניתן להבדיל בקלות ממרציפן בעזרת בדיקת יוד-עמילן (אנ') שהיא תגובה כימית המשמשת לבדיקת נוכחות עמילן או יוד.

פרסיפן משמש בדרך כלל בקונדיטוריה במקום מרציפן וכמרכיב של מאפים ומזונות מתוקים, כמו סטולן (אנ'). לעיתים רחוקות הוא נאכל בפני עצמו. בשנים האחרונות גדל השימוש בפרסיפן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרסיפן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Persipan". נבדק ב-2020-09-01.
  2. ^ "Persipan - GMO Database". אורכב מ-המקור ב-2015-09-08. נבדק ב-2015-09-09.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0