פרנקפורטר קראנץ
פרנקפורטר קרנץ (בגרמנית: Frankfurter Kranz)[1] היא מומחיות מגדנאות של פרנקפורט אם מיין, גרמניה.[2]
הכנה
ההכנה מתחילה באפייה של עוגת ספוג יציבה בתבנית אפייה בצורת טבעת. לאחר מכן פורסים את העוגה לרוחב כדי לחלק אותה לשתיים או שלוש טבעות, ושכבות עבות של ציפוי קרם חמאה מונחות בין הטבעות, בדרך כלל עם שכבת ריבה אדומה (על פי רוב ריבת תות שדה, ענבי שועל או דובדבנים).[3] לאחר מכן מצפים את החלק החיצוני של העוגה בנדיבות בעוד קרם חמאה ומעליו אגוזים שבורים מצופי קרמל, הנקראים Krokant, שהם פתיתי שקדים קלויים ו/או אגוזי לוז טחונים. Krokant הוא "סימן ההיכר" של העוגה הזאת.
היסטוריה
פרנקפורטר קרנץ נחשבת לזכר פרנקפורט כעיר ההכתרה של קיסרי הקיסרות הרומית ה"קדושה". צורתה העגולה והשבירונים נועדו לייצג כתר זהוב, הדובדבנים צריכים להזכיר אבני אודם.
לאחר מלחמת העולם השנייה, בהיעדר חמאה, פני העוגה היו מצופים לעיתים קרובות בגוגל מוגל (משחת חלמונים ממותקת), וסוגים אחרים של קישוט עשויים לכלול נקודות מקרם חמאה או דובדבנים מסוכרים. כיום השם פרנקפורטר קרנץ מוגן, ומחייב שימוש בקרם חמאה. כל וריאציה, כמו שימוש במרגרינה, או גרסת הקיץ של העוגה באמצעות גלידה, חייבת להיות מסומנת אחרת.
גלריה
-
פרנקפורטר קרנץ
-
עיטורים אדומים, ירוקים ולבנים שייראו כמו תכשיטים על הכתר
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Peter Badenhop, Frankfurter Gerichte : Fünf Spezialitäten, die man probiert haben sollte (five inevitable dishes of Frankfurt) in: Frankfurter Allgemeine Zeitung dated 25. August 2021
- ^ Frankfurt Crown Cake Butter-creme cake Frankfurt style by Frankfurt tourism office
- ^ "Frankfurter-Kranz Buttercream Filled Cake" (recipe). Recipezaar.com. Accessed June 2010.
38519742פרנקפורטר קראנץ