פסטיבל מחול כרמיאל
סוג | פסטיבל ריקוד |
---|
פסטיבל מחול כרמיאל הוא פסטיבל מחול וריקודי עם שנתי המתקיים בעיר כרמיאל מדי קיץ.
היסטוריה
הפסטיבל הוא פרי יוזמתו של ברוך וונגר, ראש העירייה הראשון של כרמיאל. הוא נוסד בשנת 1988 על ידי שניים מגדולי מחברי ריקודי העם בארץ, יונתן כרמון ותרצה הודס.[1] הודס הייתה גם ממארגני כנס מחולות העם בדליה, אשר קדם לפסטיבל מחול כרמיאל והיה ההשראה לייסודו.[2]
אורכו של פסטיבל המחולות הוא שלושה ימים. לצד ההופעות בסגנונות המחול השונים מתקיימות בו הרקדות רבות הפתוחות לכול, וכן השתלמות שנתית למרקידים המגיעים ממדינות אחרות. נוסף על אלה מתקיימות במהלך הפסטיבל שלוש תחרויות: תחרות הכוריאוגרפיה המרכזית על-שם אייל בן יהושע ליצירה ללהקת מחול פולקלוריסטי, תחרות הג'אז ותחרות לבחירת הריקוד המוצלח ביותר לאותה שנה. בזו האחרונה מתמודדים ריקודים אשר נוצרו לצורך הרקדות של הקהל הרחב.
בתפקיד המנהל האומנותי של הפסטיבל שימש ב-12 שנותיו הראשונות יונתן כרמון. מאז שנת 2000 משמש בתפקיד זה שלמה ממן ןבשנת 2022 מילא את התפקיד גדי ביטון.[3]. מנכ"ל הפסטיבל לאורך כל שנותיו הוא אהרון סלומון. יו"ר עמותת הפסטיבל (בהתנדבות) הוא שלום כרמי.
הוועדה האמנותית של הפסטיבל מונה שישה מנהלים אמנותיים, כוריאוגרפים ויוצרים: דגנית רום, איציק כהן, שוקי הופמן, דדו קראוס, ליאור תבורי וליאת כץ-פרחן.
פסטיבל המחולות מתקיים במספר במות ברחבי כרמיאל, בבמת האמפיתיאטרון הגדולה, באצטדיון, בפארק אופירה, בהיכל הספורט הורוביץ ובהיכל התרבות, אשר נמצאים באזור הנחשב לקריית הפסטיבל. מופעי מחול רבים מוקדשים להוקרה ולהצדעה למלחינים רבים וגדולים מהארץ, כגון סשה ארגוב, נעמי שמר אביהו מדינה ויצחק נבון.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל מחול כרמיאל
הערות שוליים
- ^ "האמא של ריקודי העם", רימונה שיף, יקינתון MB, גיליון 292, תשרי-חשון תשע"ט, ספטמבר-אוקטובר 2018, עמוד 18
- ^ י. אבירם ואחרים, אנציקלופדיה לספורט ולתרבות הגוף, עם עובד 1959, עמ' 594 - 597
- ^ פסטיבל מחול כרמיאל - פירוט אנשי הצוות של הפסטיבל, יולי 2022
39171252פסטיבל מחול כרמיאל