פסטה מוליקטה
פסטה מוליקטה (באיטלקית: Pasta mollicata; מילולית: פסטה עם פירורי לחם) היא מאכל ממחוז בזיליקטה, מנה מסורתית שמכינים אותה בכל דרום איטליה (מצוג'ורנו). בהשוואה למתכוני פסטה אחרים, היא נחשבת ל"מנה ירודה או ענייה" מכיוון שלא מכינים אותה עם מרכיבים רבים.
הכנה
מנת פסטה מוליקטה מבושלת בדרך כלל על ידי טיגון בצל קצוץ (שנטבל בעבר ביין אדום) במחבת בישול עם שמן זית כתית מעולה ומעט שומן חזיר. לאחר מכן מוסיפים לתערובת עגבנייה קצוצה ומבשלים על אש גבוהה במשך מספר דקות. לאחר מכן מוסיפים מעט לחם מיושן שנטחן לפירורים ומניחים את המחבת על אש גבוהה במשך כ-15 דקות. לאחר שמנקזים את הפסטה המלוחה ומקפיצים אותה עם מעט גבינת קצ'וריקוטה, המנה מתובלת בעוד קצ'וריקוטה טרייה, שמן ומעט פלפל חריף.[1]
וריאציות עונתיות
לפסטה מוליקטה, כמו "מנות ירודות או עלובות" אחרות, יש וריאציות עונתיות רבות. הכנות מיוחדות כוללות החלפת בצל בכרישה טרייה. יש גם כמה מתכונים שבהם מוסיפים לתיבול הבסיסי אגוזים קצוצים ו/או פטריות טריות.
וריציות אזוריות
למנת פסטה זו יש וריאציות רבות בהתאם לאזור. בבזיליקטה מכינים את הגרסה הפשוטה ביותר גם עם פרטי (Ferretti) או סטרשינטי (Strascinati), שמוגש עם פירורי לחם, שמן ושום.
מרכיבים נוספים הם עגבניות קצוצות או רוטב בשר, גבינה מגוררת או פלפל מפורר או אבקה. לעיתים רחוקות יותר, מוסיפים גם אנשובי, צימוקים או שקדים. הפסטה הזו עם פירורי לחם נכללת בין מנות המזון המסורתיים של לוקני, תחת השמות:
- Fusilli lucani con la mollica di pane (פוזילי עם פירורי לחם)
- Ferriciell cu la muddica
- Fusill' cu' muddia
בקלבריה ובסיציליה מתבלים לפעמים פסטה כזו (בדרך כלל ספגטי) בפירורים אחרים במקום בפירורי לחם ונהוג להשתמש באנשובי.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Food Safety: How Long Does Pasta Last". נבדק ב-9 במרץ 2020.
{{cite web}}
: (עזרה)
37878219פסטה מוליקטה