פיצה פריטה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | פיצה |
מטבח | איטלקי |
אזור מוצא | קמפניה |
מוצא | איטליה |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | קמח, עגבניות וגבינה |
פיצה פריטה (באיטלקית: Pizza Fritta) הוא מאכל איטלקי מטוגן, העשוי בצק שמרים הממולא בגבינות או בשר ונפוץ באזור דרום איטליה[1].
המאכל מורכב מעגבניות, בשר חזיר, סלמי או גבינה שאותם ממלאים אל תוך בצק שמרים העשוי מקמח חיטה ומטגנים.
שם המאכל מורכב מהמילה פיצה (Pizza) ופריטה (Fritta) שפירושה מטוגנת.
מלבד הגרסה הבסיסית, קיימת גם גרסה מתוקה המוגשת כקינוח בליווי גלידת וניל וקרמל[2][3].
היסטוריה
המאכל מוזכר לראשונה במאה ה-16, נשות הרומנים הנפוליטניים היו מטגנות את שאריות הבצק שבעליהן לא השתמשו ומוכרות אותם לאנשים ברחוב[4].
בשנת 2017, זכה המאכל להכרה על ידי אונסק"ו וקיבל מעמד מורשת תרבותית שאינה מוחשית[5].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פיצה פריטה, באתר Jamieoliver
הערות שוליים
- ^ השילוב המושלם: ביומיום פלאפל, בסופ"ש דוכן פיצה מטוגנת כמו בנאפולי, באתר רשת 13
- ^ Sweet Fried Pizza Dough Balls – Recipe, thefoodellers.com (באנגלית בריטית)
- ^ Whats Cookin Italian Style Cuisine, Italian Pizza Fritta Fried Dough, What's Cookin' Italian Style Cuisine
- ^ 3 Sons Italian, What’s a Pizza Fritta?, 3 Sons Italian Restaurant, 2019-07-31 (באנגלית אמריקאית)
- ^ פיצה פריטה (pizza fritta): סיפור אחותה הדלה של הפיצה הנאפוליטנית, באתר עמירם צברי, 2022-02-09
35045773פיצה פריטה