פיצ'י (פסטה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | פסטה |
מוצא | איטליה |
פיצ'י היא פסטה עבה ומגולגלת ביד, כמו ספגטי עבה. מקורה במחוז סיינה שבטוסקנה[1]. באזור מונטלצ'ינו (אנ') הם מכונים גם פינצ'י.
הבצק עשוי בדרך כלל מקמח ומים בלבד. הוספת ביצה היא אופציונלית, והיא נקבעת על פי מסורות משפחתיות. לחלופין, ניתן להשתמש בתרד קצוץ דק או מגורר במקום מים.
מרדדים את הבצק ליריעה שטוחה ועבה, ואז חותכים לרצועות.
בניגוד לספגטי או מקרוני, פסטה זו אינה אחידה בגודלה ויש לה סוגים שונים של עובי לאורכה.
היא נאכלת עם מגוון מאכלים, במיוחד[1]:
קטגורית אוכל | איטלקית | עברית |
---|---|---|
רוטב | briciole | פירורי לחם |
aglione | רוטב עגבניות שום חריף | |
boscaiola | פטריות פורצ'יני (אנ') | |
cacio e pepe | גבינה ופלפל שחור | |
ragù | רוטב על בסיס בשר |
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Types of Pasta Shapes: How To Cook Them & How To Serve Them, www.nonnabox.com, 2018-06-06 (באנגלית אמריקאית)
35440978פיצ'י (פסטה)