פיצ'י (פסטה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיצ'י
מאכלים
סוג פסטה
מוצא איטליה

פיצ'י היא פסטה עבה ומגולגלת ביד, כמו ספגטי עבה. מקורה במחוז סיינה שבטוסקנה[1]. באזור מונטלצ'ינו (אנ') הם מכונים גם פינצ'י.

הבצק עשוי בדרך כלל מקמח ומים בלבד. הוספת ביצה היא אופציונלית, והיא נקבעת על פי מסורות משפחתיות. לחלופין, ניתן להשתמש בתרד קצוץ דק או מגורר במקום מים.

מרדדים את הבצק ליריעה שטוחה ועבה, ואז חותכים לרצועות.

בניגוד לספגטי או מקרוני, פסטה זו אינה אחידה בגודלה ויש לה סוגים שונים של עובי לאורכה.

היא נאכלת עם מגוון מאכלים, במיוחד[1]:

קטגורית אוכל איטלקית עברית
רוטב briciole פירורי לחם
aglione רוטב עגבניות שום חריף
boscaiola פטריות פורצ'יני (אנ')
cacio e pepe גבינה ופלפל שחור
ragù רוטב על בסיס בשר

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיצ'י בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Types of Pasta Shapes: How To Cook Them & How To Serve Them, www.nonnabox.com, ‏2018-06-06 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35440978פיצ'י (פסטה)