פיסל פיקרד
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שני פיסל פיקארד יוצאים מהתנור | |
פיסל פיקרד מילולית חוט פיקרד או פתיל פיקרד (בצרפתית: Ficelle picarde) הוא מאכל מהמטבח הצרפתי, שמקורו בפיקארדי, המוגש כמנה ראשונה.
היסטוריה
פיסל פיקרד נוצר בשנות ה-50 בעיר אמיין, על ידי הטבח מרסל לפבר.[1] [2] במהלך יריד התערוכה La Hotoie באמיין, הוגשה ארוחה לנכבדי המחלקה. המסעדנים הנודעים בעיר הוזמנו לפתח את התפריט, ובהזדמנות זו נולד פיסל פיקרד.
המתכון המקורי לפיסל פיקרד מוגן על ידי "אחוות החברים של פיסל פיקרדי" ו-Companes de la Rabotte Picarde.
עמותה בשם Confrérie de la ficelle picarde נוסדה ב-1997.[3]
הכנה
פיסל פיקרד הוא קרפ עם ז'אמבון של פריז, ופטריות של פריז דהיינו פקועה דו-נבגית דיקסל, בצלצל שאלוט, בצל, קרם פרש (או בשמל), אגוז מוסקט וגבינת גרוייר מגוררת. לאחר מכן אופים אותו בתנור.[4]
ראו גם
- Yves Sudres (1984). Gastronomie picarde (בצרפתית). S.A.E.P. ISBN 2-7372-2110-2..
- De Wazières, Isabelle; Boidanghein, Isabelle (2008). Gourmandises en Somme (בצרפתית). Punch Edition. ISBN 2-913132-97-9..
מאמרים קשורים
- אמיין אנדואלט
- סופגניית אמיין
- מטבח פיקרד
- ארנב בסיידר
- אמיין מקארון
- פטה ברווז אמיין
קישורים חיצוניים
- "Confrérie de la ficelle picarde". ficellepicarde.asso-web.com..
- "Ficelle picarde". cuisinealafrancaise.com..
הערות שוליים
- ^ "La ficelle picarde, une spécialité de Picardie". villagesetpatrimoine.fr (בצרפתית)..
- ^ Olivier Averlant. "Gastronomie : au-delà des vieilles ficelles picardes". dailynord.fr (בצרפתית)..
- ^ Patrick Caffin. "Breteuil : la confrérie de la ficelle picarde a 20 ans". leparisien.fr (בצרפתית). Le Parisien..
- ^ De Wazières, p. 7.
37901546פיסל פיקרד