פיסל פיקרד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיסל פיקרד
Ficelle picarde
שני פיסל פיקארד יוצאים מהתנור
שני פיסל פיקארד יוצאים מהתנור

פיסל פיקרד מילולית חוט פיקרד או פתיל פיקרד (בצרפתית: Ficelle picarde) הוא מאכל מהמטבח הצרפתי, שמקורו בפיקארדי, המוגש כמנה ראשונה.

היסטוריה

פיסל פיקרד נוצר בשנות ה-50 בעיר אמיין, על ידי הטבח מרסל לפבר.[1] [2] במהלך יריד התערוכה La Hotoie באמיין, הוגשה ארוחה לנכבדי המחלקה. המסעדנים הנודעים בעיר הוזמנו לפתח את התפריט, ובהזדמנות זו נולד פיסל פיקרד.

המתכון המקורי לפיסל פיקרד מוגן על ידי "אחוות החברים של פיסל פיקרדי" ו-Companes de la Rabotte Picarde.

עמותה בשם Confrérie de la ficelle picarde נוסדה ב-1997.[3]

הכנה

פיסל פיקרד הוא קרפ עם ז'אמבון של פריז, ופטריות של פריז דהיינו פקועה דו-נבגית דיקסל, בצלצל שאלוט, בצל, קרם פרש (או בשמל), אגוז מוסקט וגבינת גרוייר מגוררת. לאחר מכן אופים אותו בתנור.[4]

ראו גם

  • Yves Sudres (1984). Gastronomie picarde (בצרפתית). S.A.E.P. ISBN 2-7372-2110-2..
  • De Wazières, Isabelle; Boidanghein, Isabelle (2008). Gourmandises en Somme (בצרפתית). Punch Edition. ISBN 2-913132-97-9..

מאמרים קשורים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "La ficelle picarde, une spécialité de Picardie". villagesetpatrimoine.fr (בצרפתית)..
  2. ^ Olivier Averlant. "Gastronomie : au-delà des vieilles ficelles picardes". dailynord.fr (בצרפתית)..
  3. ^ Patrick Caffin. "Breteuil : la confrérie de la ficelle picarde a 20 ans". leparisien.fr (בצרפתית). Le Parisien..
  4. ^ De Wazières, p. 7.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37901546פיסל פיקרד