פייר וינאנט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פייר וינאנט, 2008

פייר וינאנטצרפתית: Pierre Wynants; נולד ב-5 במרץ 1939) הוא שף בלגי. וינאנט הוא הבעלים של מסעדת "קום שה סואה" (Comme Chez Soi) בבריסל.

ביוגרפיה

פייר וינאנט נולד בסן-ז'וס-טן-נודה (Saint-Josse-Ten-Noode) שבבלגיה, בנו של לואי וינאנט ונכדו של ז'ורז' קובלייה, הבעלים של מסעדת "קום שה סואה". וינאנט התלמד אצל השף מקסן קודרוי (Maixent Coudroy) במסעדת סבוי בבריסל בין השנים 1955–1958. שירת כטבח ספינה בצבא בשנים 1958–1959, עבד במלון "קינגסווי" בגרימסביף קליתרוהפס (Cleethorpes), בבריטניה, בשנת 1959. עבד במלון "Hideux" בנוארפונטן בשנת 1960. התלמד במסעדות "לה גראן ופור" ו"לה טור ד'ארז'אן" בשנת 1961. עבד כשף בחצרו של הנסיך אלברט מלייז' (לימים המלך אלברט ה-2). בשנת 1962 שב למסעדה המשפחתית "קום שה סואה".

קום שה סואה

מסעדת "קום שה סואה" (Comme Chez Soi, פירוש השם הוא "כמו בבית") נוסדה בידי ז'ורז' קובלייה (Georges Cuvelier) בשנת 1926, במקור כורה פחם בלגי מאזור Borinage. בשנת 1936 היא עברה למיקומה הנוכחי, בית המעוצב בסגנון אר נובו אותו תכנן המעצב הבלגי ויקטור הורטה, בכיכר רופ (Place Rouppe) שבבריסל, הוא פתח מסעדה פשוטה שהגישה בתחילה אוכל בלגי עממי, היא קיבלה כוכב ראשון במדריך מישלן האדום ב-1953. בתו של קובלייה נישאה לקצב המומחה לחזירים, לואי וינאנט שב-1950, הפך לשף המסעדה.

ב-1966 תחת שרביטו של לואי וינאנט, חתנו של קובלייה, קיבלה "קום שה סואה" כוכב מישלן שני. לואי וינאנט הלך לעולמו ב-1973. ב-1979 זכתה המסעדה לכוכב מישלן שלישי מידיו של פייר, בנו של לואי. היא זכתה בציון המקסימלי של 19.55 נקודות בגו מיו בשנת 1988, ניקוד בו החזיק עד לשנת 1996. הוא זכה ב"פרס הגדול של בישול גורמה" (Grand prix of Gourmet Cooking) מידיה של האקדמיה לגסטרונומיה (Academy of Gastronomy). ב-2003 נבחרה המסעדה לשביעית בטיבה בעולם במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם של המגזין רסטורנט, [1] ב-2006 נבחרה למקום ה-49 בעולם.[2] המסעדה החזיקה בניקוד של שלושה כוכבי מישלן במשך 27 שנים, עד שפייר וינאנט הודיע שהוא עוזב את המטבח לטובת חתנו השף ליונל ריגולה (Lionel Rigolet) והמסעדה הורדה לשני כוכבים במישלן (2007), אולם ריגולה נבחר לשף השנה של הגו מיו ב-2007. כיום מנהלות את המסעדה בנותיו ורוניק ולורנס. בעלה של לורנס, ליונל ריגולה, הוא שף המסעדה. [3] כיום (2010) מחזיקה המסעדה בשני כוכבי מישלן.

המסעדה חברה במדריך "השולחנות הגדולים בעולם" (Les Grandes Tables du Monde de Traditions et Qualité). [4]

ב-20 בנובמבר 2004 קיבל פייר וינאנט את תואר לגיון הכבוד.

תקרית המישלן

ב-2004 יצר וינאנט את התפריט למסעדת "המלכה אוסטנדה" (Ostend Queen). המסעדה הופיע במדריך מישלן האדום של בנלוקס לשנת 2005 וזכתה לציון טוב, אם כי היא טרם נפתחה בזמן פרסום המדריך. הדבר הביא לביקורת חריפה על המישלן בעיתונות הבלגית. זמן קצר אחרי התקרית, מנהלי המישלן בבלגיה החזירו את כל עותקי המדריך, חמישים אלף במספרם.

ספריו

  • Comme chez Soi. Robert Laffont, 1985. מסת"ב 2221042913
  • L'Equilibre Gourmand. Renaissance du Livre, 1990. מסת"ב 2871480281
  • Le Coeur Gourmand de la Belgique. Editions Standaard, 2001. מסת"ב 9002210108
  • Carnet de cuisine - Pierre Wynants - Recettes de chez Moi, avec Jan Van Hemeledonck et Philippe Bidaine, Éditions Racine, Bruxelles, 2009, 192 p. (מסת"ב 978-2-87386-601-3)

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28655538פייר וינאנט