פול אברלן
פול אברלן, 2000 | |
לידה |
24 בנובמבר 1923 הכפר אילהאוזן שבצרפת |
---|---|
פטירה | 10 במאי 2008 (בגיל 84) |
מסעדות | אוברז' דה ל'יל |
פול אברלן (בצרפתית: Paul Haeberlin; 24 בנובמבר 1923 – 10 במאי 2008) היה שף ומסעדן צרפתי.
פול אברלן נולד בכפר אילהאוזן. סבו וסבתו פתחו פונדק קטן וקפה, שנקרא "ל'ארבר ור" (L’Arbre Vert), בעיר ב-1878. הוא התלמד ב"Hôtel de la Pépinière" בריבווילה, צרפת, כשמלאו לו ארבע עשרה שנים, אצל השף אדוארד וובר. הוא עבר לפריז שם עבד במסעדות כמו "פוקרדי" (Poccardi) ו"רוטיסייר פריגורדין" (Rôtisserie Périgourdine).
אברלן גויס לצבא הצרפתי במלחמת העולם השנייה, תקופה בה לא עסק בבישול. הפונדק המשפחתי שלו, "ל'ארבר ור", אותו פתחו סביו ב-1878, נהרס בפצצה ממטוס ב-1945, בסמוך לסיום המלחמה. אחרי מלחמת העולם השנייה המשפחה בנתה מסעדה וקראה לה אוברז' דה ל'יל (Auberge de l’Ill). פול אברלן ואחיו, ז'אן-פייר אברלן, צייר ורשם במקצועו, בנו ביחד מבנה חדש למסעדה ב-1950.
המסעדה קיבלה כוכב ראשון במדריך מישלן האדום ב-1952, כוכב שני ב-1957, וכוכב שלישי ב-1967. היא המסעדה המחזיקה במספר השנים הרב ביותר בשלושה כוכבי מישלן, אחרי פול בוקיז שמחזיק בהם מ-1965.
קישורים חיצוניים
- פול אברלן, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
30237192פול אברלן