פולאר (לחם)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | לחם |
מטבח | פורטוגזי |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | קמח, סוכר וקינמון |
פולאר (בפורטוגזית: Folar) הוא לחם פורטוגלי מסורתי המוגש בחג הפסחא[1].
הגרסה הבסיסית של הלחם מורכבת מקמח, סוכר מומס, קינמון ואניס[2].
ללחם גרסאות שונות והוא עשוי להיות מתוק, מלוח, ממולא בבשר חזיר או בנקניקיית לינגויסה[3][4][5].
נהוג להגיש את הלחם ביום ראשון של הדקלים, בליווי ביצה מבושלת המייצגת לידה מחדש ואת תחיית המתים[6].
קישורים חיצוניים
- מתכון של פולאר, באתר Portuguesefood
הערות שוליים
- ↑ sandra, Folar: a Portuguese Easter Tradition, PocketCultures, 2011-05-04 (באנגלית אמריקאית)
- ↑ Folar de Olhão, Cozinha à la Carte (@cozinhaalacarte) (ב־European Portuguese)
- ↑ Folar de Chaves | Ruralea, 2021-02-03 (ב־European Portuguese)
- ↑ Folar de Chaves - Portuguese Artisan Meat Bread (באנגלית אמריקאית)
- ↑ Meat Bread (Folar de Chaves) -, easyportugueserecipes.com, 2014-03-16 (באנגלית אמריקאית)
- ↑ Colin J. D. Stewart, Easter Folar, EuRiCA - European ritual cuisine
פולאר (לחם)34971240Q1435311