פולאר (לחם)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פולאר
Folar
מאכלים
סוג לחם
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח, סוכר וקינמון

פולאר (בפורטוגזית: Folar) הוא לחם פורטוגלי מסורתי המוגש בחג הפסחא[1].

הגרסה הבסיסית של הלחם מורכבת מקמח, סוכר מומס, קינמון ואניס[2].

ללחם גרסאות שונות והוא עשוי להיות מתוק, מלוח, ממולא בבשר חזיר או בנקניקיית לינגויסה[3][4][5].

נהוג להגיש את הלחם ביום ראשון של הדקלים, בליווי ביצה מבושלת המייצגת לידה מחדש ואת תחיית המתים[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פולאר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ sandra, Folar: a Portuguese Easter Tradition, PocketCultures, ‏2011-05-04 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Folar de Olhão, Cozinha à la Carte (@cozinhaalacarte) (ב־European Portuguese)
  3. ^ Folar de Chaves | Ruralea, ‏2021-02-03 (ב־European Portuguese)
  4. ^ Folar de Chaves - Portuguese Artisan Meat Bread (באנגלית אמריקאית)
  5. ^ Meat Bread (Folar de Chaves) -, easyportugueserecipes.com, ‏2014-03-16 (באנגלית אמריקאית)
  6. ^ Colin J. D. Stewart, Easter Folar, EuRiCA - European ritual cuisine
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34971240פולאר (לחם)