פאי מקצפת לימון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאי מקצפת לימון
Tarte au citron meringuée

פאי מקצפת לימוןצרפתית: Tarte au citron meringuée) היא פאי קינוח המורכב מבסיס מאפה עם שומן מאפה או שומן מאכל (שומן מאפה או מאכל הוא כל שומן שהוא מוצק בטמפרטורת החדר ומשמש להכנת מאפים פירוריים ומוצרי מזון אחרים). במילוי קרם לימון (קרם פירות כלשהו הוא ממרח קינוח ותוספת) ומעליו מרנג, כלומר מקצפת.

היסטוריה

פאי מקצפת לימון בפריז

קינוחי פירות מכוסים במקצפת (חלבוני ביצים מוקצפים עם סוכר) אפוייה היו בנמצא בצרפת החל מהמאה ה-18. מקצפות התפוחים של מֶנון (Menon, שם בדוי של מחבר ספרי בישול צרפתי פופולרי) הם מעין רסק תפוחים סמיך או חמאת תפוחים מכוסה במקצפת אפויה נמצא בספר הבישול שלו משנת 1739.[1] פאי בטעם "ציטרון", כלומר לימון ומצופה במקצפת אפוייה, (crême meringuée), יצא לאור בשנת 1769 גם באנגלית,[2] ככל הנראה תרגום של מהדורה מוקדמת יותר של מנון (אולי משנת 1755). השם "פאי מקצפת לימון" מופיע בשנת 1869,[3] אך עוגות פאי לימון עם ציפוי מרנג (מקצפת) נקראו לעיתים קרובות פשוט פאי קרם לימון.[4] בספרות ניתן למצוא את אחת ההתייחסויות הראשונות לקינוח זה בספר "זכרונות ומכתבים של ג'ני סי ווייט דל באל" (Memoir and Letters of Jenny C. White Del Bal) מאת רודה א' ווייט, שפורסם ב-1868.[5]

הכנה

מכינים חביצה נוקשה בטעם לימון שנעשה עם חלמונים, גרידת לימון ומיץ לימון, סוכר, ולפעמים עמילן ואופים אותו בבצק פאי. מרנג לא מבושל, בדרך כלל מעוצב כפסגות הרים, מורחים מלמעלה, לפעמים עם פיזור סוכר, ואופים קצרות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאי מקצפת לימון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Menon (pseud.), Nouveau traité de la Cuisine, v. 2, p. 91
  2. ^ B. Clermont, The Professed Cook, 2nd edition, 1769, p. 426
  3. ^ American Agriculturalist 28:7:p. 262 (New Series, No. 270)
  4. ^ Rufus Estes, Good Things to Eat, as Suggested by Rufus, 1911, p. 89
  5. ^ White, Rhoda E. Memoir and Letters of Jenny C. White del Bal, page 212
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39686561פאי מקצפת לימון