פאד תאי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פאד תאי (בתאית: ผัดไทย) הוא המאכל הידוע ביותר מהמטבח התאילנדי.[1] הוא כולל אטריות אורז המטוגנות בשיטת טיגון ערבוב (הקפצה) עם ביצים, רוטב דגים (น้ำปลา), רוטב תמרינדי, פלפלי צ'ילי אדומים, וכן חלק או כל המרכיבים הבאים: נבטי שעועית, חסילונים, בשר עוף או טופו. המאכל מוגש כשמעליו זרויים בוטנים מרוסקים, כוסברה ופרוסות לימית.
קישורים חיצוניים
- מתכון באתר על השולחן
- איריס ז'ורלט, ממלכת סיאם ואני, באתר ynet, 28 באוגוסט 2003
- יניר גרין, שמים קצוץ: 4 מתכוני פאד תאי, באתר ynet, 29 בספטמבר 2015
הערות שוליים
- ^ פאד תאי - נודלס תאילנדים, באתר "מתכונים.נט"