פאב באג'י

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאב באג'י
Pav Bhaji
מאכלים
סוג מאכל צמחוני
מטבח הודי
אזור מוצא מהאראשטרה
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים לחם, ירקות

פאב באג'יאנגלית: Pav Bhaji; במראטהית: पाव भाजी) הוא מאכל הודי שמקורו באזור מהאראשטרה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

המאכל מורכב מקארי ירקות הנקרא באג'י ומכיל תפוח אדמה, בצל, גזר, צ'ילי, אפונה, פלפלים ועגבניות ולצידו מוגש לחם רך הנקרא פאב, שניתן להחליפו בצ'פאטי או רוטי[2].

נהוג לאכול פאב באג'י כארוחת צהריים ולהגיש אותה כשהיא חמה.

גרסאות

לפאב באג'י גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות מבוססות עם גבינה, פטריות, לחם מטוגן ועוד.

  • פאב באג'י עם גבינה - בגרסה זו מוסיפים גבינה צהובה או פניר על תבשיל הבאג'י.
  • פאב באג'י מטוגן - בגרסה זו מטגנים את הלחם בתוך תבשיל הבאג'י.
  • פאב באג'י פטריות - בגרסה זו מוסיפים פטריות לתבשיל הבאג'י.
  • קולהפורי פאב באג'י - גרסה הנפוצה באזור קולהאפור לה מוסיפים תערובת תבלינים מקומית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאב באג'י בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Meet Mumbai's rags-to-riches Restaurant King". The New Indian Express. נבדק ב-2022-10-14.
  2. ^ Taking pride in our very own pav, Deccan Herald, ‏2009-10-23 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34871272פאב באג'י