עמל ומעבר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף עמל סיעודית)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

עמל ומעבר
קובץ:סמליל עמל ומעבר.jpg
בית אבות "עמל בשרון" ברעננה
בית אבות "עמל בשרון" ברעננה
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
תקופת הפעילות 1984–הווה (כ־40 שנה)
משרד ראשי אחוזה 301, רעננה
מוצרים עיקריים מרכזי דיור מוגן, שירותים סיעודיים
אנשי מפתח דליה קורקין, מנכ"ל
עובדים 17,000
 
http://www.amalsiudit.co.il

עמל ומעבר (עזרה מסורה לחולה ולקשיש) היא רשת בתי אבות ומתן סיעוד, מהחברות הפרטיות הגדולות בארץ בתחום הסיעוד[1], המטפלת בלמעלה מ-15,000 מטופלים.

פעילות

החברה הוקמה בשנת 1984 וב-1995 נרכשה על ידי אבי רויכמן וערן גורן. בשנת 1998  נרכשה על ידי בעלים ומנוהלת על ידי דליה קורקין. בשנת 2000  נכנס תאגיד גרנות כשותף ב-50% מהרשת.

החברה מעסיקה כיום 15,000 [דרושה הבהרה] עובדים סיעודיים, אחיות, פיזיוטרפיסטים ועובדים כלליים להשגחה בעשרות מוסדות טיפוליים  ובתי אשפוז פרטיים[2].

ברשות החברה ארבעה בתי אבות גדולים הכוללים מחלקות סיעודיות, לצד 16 בתי אבות קטנים בירושלים וב-15 קיבוצים בכל רחבי הארץ.

בתי האבות הגדולים הם:

  • "עמל בשרון" ברעננה, שנוסד על ידי רשת משען וב-2009 עבר לידי עמל ומעבר[3]. בבית האבות ברעננה 11 מחלקות ו-400 מיטות, כולל מלונית המיועדת למטופלים המשתחררים מבתי חולים בעקבות מחלה או ניתוח[4]. הבית כולל מחלקות סיעודיות, מחלקות לתשושי נפש ומחלקה פסיכיאטרית. הבית מקבל מטופלים בטרום קוד.
  • "עמל בטבריה" הוא בית אבות סיעודי ובו 5 מחלקות עם 250 מיטות. הבית כולל מחלקות סיעודיות ומחלקה לתשושי נפש. בבית משלבים פעילויות של הדיירים עם הקהילה ועם בעלי חיים.
  • "מזרע" – בית אבות סיעודי בצפון הארץ אשר הוקם בשותפות עם חברת מזרע התבור. בבית קיימות 3 מחלקות ומעל ל-100 מיטות. הבית כולל מחלקות סיעודיות ומחלקה לתשושי נפש. לדיירי הבית חיבור ייחודי עם חברי הקיבוץ. הבית מציע חדר פיזיותרפיה עם ציוד חדש ומתקדם בתחום.
  • "עמל מעלה אדומים" – בית אבות בית חולים גריאטרי שיקומי במעלה אדומים. המרכז הגריאטרי פועל בשיתוף עם בית חולים "הדסה הר הצופים" ומציע קשת של פתרונות תחת קורת גג אחת, על מנת להקנות למטופלים רצף טיפולי. הבית מונה 8 מחלקות.

כחלק מדגש על בטיחות ואיכות הטיפול בדיירים, בכל החדרים והמרחבים הציבוריים מותקנות מצלמות. צוות בכיר נמצא במקום 24 שעות ביממה כדי לתת מענה לכל צורך.

בכל הבתים מתבצע טיפול בשיטות חדשניות ומתקדמות: באמצעות מציאות מדומה, טיפול באומנות, טיפול בתנועה, טיפול בנגינה וטיפול באמצעות בובות.

בתי אבות בקיבוצים עמל ומעבר היא החברה היחידה בישראל הפועלת בתחום בתי האבות בקיבוצים[5]. לרשותה 15 בתי אבות בקיבוצים, בעמיר, חולתה, חצור, גבעת ברנר, עין החורש ועוד. המודל של בתי האבות בקיבוצים מחולק לשלושה מסלולים, בהתאם להחלטת הקיבוץ: הבית של הקשישים נשאר בקיבוץ ונחתם הסכם שכירות ארוך טווח כשהקיבוץ משלם עבור הטיפול בקשישים, או שלא משולמים דמי שכירות והשירות לחברים ניתן ללא תשלום תמורת העברת התשלום מהמדינה, ובאפשרות השלישית משולמת שכירות נמוכה יותר וניתנות הנחות לקשישים. לרוב, 50% מהדיירים בבתי הסיעוד בקיבוצים הם בני המקום והוריהם של בני המקום, ו-50% מגיעים מבחוץ[5].

כמו כן, החברה מפעילה תוכניות לשיקום וטיפול בקהילה, כמו הפעילות של חברת "ידיד נפש" לטיפול וחונכות למשתקמים, חברת "תלמ" שמספקת שירות פסיכולוגי בכל רחבי הארץ.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אורטל להב, רוצה לשמח קשיש? שילחו לו שנה טובה, Mynet‏, 1 בספטמבר 2010
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25765808עמל ומעבר