עוף מרסלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוף מרסלה
Pollo al Marsala
Poulet au marsala.jpg
מאכלים
סוג סקאלופינה, מנת עוף
מוצא איטליה
מרכיבים עיקריים בצלצל, בצל, בשר עוף, מרסלה, פטריית מאכל, קמח

עוף מרסלהאיטלקית: Pollo al Marsala או Scaloppine al Marsala) הוא מנה איטלקית-אמריקאית של אסקלופ עוף ברוטב יין מרסלה.

מאפיינים

זוהי וריאציה של הסקאלופינה (Scaloppine) האיטלקית המסורתית, מנה, שממנה יש וריאציות רבות ברחבי איטליה. המנה מתוארכת למאה ה-19, ייתכן שמקורה במשפחות אנגליות שחיו במערב סיציליה, שם מייצרים יין מרסלה.[1]

השיטה

פרוסות חזה עוף מצופות בקמח, מוקפצות לזמן קצר, ולאחר מכן מוצאות מהמחבת, שמשמשת לאחר מכן להכנת רוטב מרסלה מצומצם. הרוטב נעשה על ידי צמצום היין לכמעט מרקם של סירופ תוך הוספת שום. לאחר מכן יוצקים את הרוטב על העוף, שנשמר מחומם בתנור ומגישים מיד.[2][3]

כשיטה חלופית, ניתן לאדות את חזה העוף בתערובת של יין מרסלה וחמאה.[4][5]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוף מרסלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "What is Chicken Marsala?". wisegeek.org. נבדק ב-20 באפריל 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ The New Best Recipe (2004). America's Test Kitchen.
  3. ^ Karina (2018-04-15). "Easy Creamy Chicken Marsala". Cafe Delites. נבדק ב-2019-04-11.
  4. ^ Neill (2018-03-27). "Chicken Marsala". NYT Cooking. נבדק ב-2019-04-11.
  5. ^ "cookinglight". Cooking Light. נבדק ב-2019-04-11.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0