עוגת ערמונים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת ערמונים
עוגת ערמונים
עוגת ערמונים
מאכלים
מטבח צרפתי

עוגת ערמוניםאנגלית: Chestnut cake) היא עוגה שמכינים תוך שימוש בערמונים. קמח ערמונים העשוי מערמונים מבושלים וטחונים משמשים להכנתו, יחד עם מרכיבי עוגה אופייניים נוספים. לפעמים מכינים אותה כעוגת שוקולד, ולפעמים משתמשים בערמונים בציפוי או בזיגוג על גבי העוגה. אפשר לקשט את העוגה בערמונים מבושלים או מסוכרים, ניתן להכין את העוגה גם ללא גלוטן.

עוגות ערמונים ממולאות בערמונים ומחית שעועית אדומה

סקירה כללית

עוגת ערמונים מכילה ערמונים כמרכיב העיקרי. הערמונים נטחנים לקמח לצורך הכנת העוגה.[1] היא מוגשת כעוגת קינוח,[2] וחלק מהגרסאות מכוסות בציפוי, גנאש או קצפת.[3][2] ניתן לכלול ערמונים בזיגוג או בציפוי, כגון בציפוי שוקולד-ערמונים. ניתן להוסיף ערמונים מסוכרים או מבושלים על גבי העוגה כקישוט. משקאות מזוקקים כגון ברנדי וויסקי סקוטי עשויים לשמש כמרכיב בזיגוג או בציפוי.[2][4] ניתן להכין את העוגה כמנה ללא גלוטן באמצעות קמח ערמונים וקמח אורז.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת ערמונים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Grace Young, The Wisdom of the Chinese Kitchen: Classic Family Recipes for Celebration, Simon & Schuster, 2014, p. 134
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 Dorie Greenspan, Baking : from my home to yours, Boston : Houghton Mifflin, 2006, מסת"ב 978-0-618-44336-9
  3. ^ James Peterson, Baking, Potter/TenSpeed/Harmony, 2012-04-10, מסת"ב 978-1-60774-407-8. (באנגלית)
  4. ^ Bill Yosses, Melissa Clark, The Perfect Finish: Special Desserts for Every Occasion, W. W. Norton & Company, 2011-03-17, מסת"ב 978-0-393-07934-0. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36109783עוגת ערמונים