עדינה בר-שלום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף עדינה בר שלום)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. עדינה בר-שלום (נולדה ב-1945) היא מייסדת המכללה החרדית ירושלים וכלת פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת ה'תשע"ד, בתו של הרב עובדיה יוסף.

ביוגרפיה

נולדה בירושלים, בתם הבכורה של הרב עובדיה ומרגלית יוסף. מגיל 3 עד 6 התגוררה במצרים, שם כיהן אביה כסגן הרב הראשי של קהיר. למדה ברשת החינוך החרדית בית יעקב בירושלים. עם סיום בית הספר היסודי הופנתה, עם בוגרות אחרות ממוצא מזרחי, לתיכון מקצועי של בית יעקב ושם למדה תפירה. בגיל 18 התחתנה עם הרב עזרא בר-שלום. היא לימדה תפירה ופתחה סלון לכלות שניהלה במשך שנים. ב-1975 החלה ללמוד עיצוב אופנה במכללת שנקר, לאחר שבעלה ואביה התנגדו לרצונה ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה. בשנת 2000 הקימה את המכללה החרדית ירושלים, באישור אביה.

בר-שלום חברה בוועד המנהל של אוניברסיטת בר-אילן[דרוש מקור], וחברה ב"פורום הקרנות". הייתה חברה בתנועה תפנית בראשותו של עוזי דיין ופרשה כאשר התנועה הפכה למפלגה ורצה לכנסת. ייסדה פורום להידברות בין דתיים לחילונים[1]. בקיץ 2011 השתתפה בצוות ספיבק-יונה שקם בעקבות המחאה החברתית.

ב-2009 הופיעה בפרק 'חֲרֵדות' במיני-סדרה צולם ביום חול, לצד המיילדת רחל שלקובסקי (במבי), ובו הן מנסות כל אחת בדרכה לתת מענה למצוקת העוני בחברה החרדית.

בר-שלום חברה במועצה הציבורית של יוזמת ז'נבה. בראשית אפריל 2011 חתמה על עצומה הקוראת לסגת מרמת הגולן, ובמקביל להקים בגבולות 67' מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים המזרחית[2]. היא יצאה בפומבי נגד הדרת נשים במרחב הציבורי ותקפה את "קווי המהדרין" בתחבורה הציבורית בשכונות חרדיות.

בשנת 2010 נבחרה ברשימת האישים המשפיעים לטובה של דה מרקר[3]. בשנת 2013 נבחרה על ידי כתב העת "נשים" של מקור ראשון כאחת מ-20 הנשים החרדיות המשפיעות. באפריל 2013 קיבלה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון תואר דוקטור לשם כבוד. בדצמבר 2012 קיבלה את אות אביר איכות השלטון מטעם התנועה לאיכות השלטון. ביוני 2014, נבחרה בר-שלום על ידי הג'רוזלם פוסט לרשימת חמישים היהודים המשפיעים ביותר בעולם באותה שנה[4].

ביום העצמאות ה'תשע"ד הוענק לבר-שלום פרס ישראל על מפעל חיים, תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה[5], וכן הייתה בין משיאות המשואות.

בדצמבר 2014, לקראת הבחירות לכנסת העשרים, מונתה לעמוד בראש מועצת נשים מייעצת למפלגת ש"ס, לצד יפה דרעי, אשת היו"ר אריה דרעי.

ב-2017 נסגרה המכללה החרדית ירושלים לאחר 17 שנות פעילות, עקב חובות כספיים גדולים וירידה במספר הנרשמים[6].

ב-2018 נכללה ברשימת המייסדים של המפלגה החדשה "אחי ישראלי - החיבור הוא הסיפור" שנרשמה ברשם המפלגות[7].

משפחתה

בר-שלום התגוררה במשך 45 שנים בתל אביב, ובשנת 2014 חזרה להתגורר בירושלים. בעלה, הרב עזרא בר-שלום, היה דיין בבית הדין הרבני הגדול ואב בית דין בתל אביב. גיסה, הרב יוסף בר-שלום, היה רבה של בת ים.

לבני הזוג שלושה ילדים:

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אליעזר היון, מה עושים חרדים על הבר?, באתר ynet, 24 בנובמבר 2014
  2. ^ חנה בורט, ‏עדינה בר-שלום חתומה על "יוזמת השלום" שמציעה לחזור לקווי 67, באתר כיכר השבת, 5 באפריל 2011.
  3. ^ 101 משפיעים לטובה - מגזר שלישי, באתר TheMarker‏, 16 בספטמבר 2010
  4. ^ Marion Fischel, The 50 most influential Jews of 2014, Jerusalem Post
  5. ^ אביה, הרב עובדיה, זכה בפרס ישראל 24 שנה קודם לכן (ה'תש"ל) בתחום ספרות תורנית
  6. ^ חובות כבדים וירידה בתלמידים: "המכללה החרדית" תיסגר, באתר כיכר השבת, 2 בנובמבר 2016
  7. ^ טל שניידר, ‏עדינה בר-שלום הקימה מפלגה חדשה: "אחי ישראלי", באתר גלובס, 30 ביולי 2018
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0