ספייר ריבס
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ספֶּייר ריבְּס (מאנגלית: spare ribs) הן צלעות חזיר מבושלות המוגשות במספר מטבחים בעולם. את הצלעות חותכים מחלקו התחתון של החזיר, במיוחד מאזור הבטן או מעצם החזה שמאחורי הכתף, והן כוללות בין 11 ל-13 צלעות ארוכות.
טרמינולוגיה
מקור המונח הוא מגרמנית תחתית ribbesper - צלע חזיר מוחמצת, צלויה בסגנון רוטיסרי.
קישורים חיצוניים
- רועי ירושלמי, ספייריבס מושלמים: מדריך ו-3 מתכונים, באתר ynet, 19 ביולי 2013