סן-מרסלין (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סן-מרסלין
Saint-marcellin

גבינת סן-מרסליןצרפתית: Saint-marcellin) היא גבינה צרפתית רכה העשויה מחלב פרה. היא נקראת על שם העיירה הקטנה סן-מרסלין (איזר).

ייצור

הגבינה מיוצרת באזור גאוגרפי המקביל לחלק ממחוז דופינה לשעבר (נכלל כיום באזור רון-אלפ).[1] היא בדרך כלל קטנה בגודלה, שוקלת כ-80 גרם (50% שומן), עם מראה חיצוני לבן-שמנתי מנומר.[1]  מידת הרכות שלה עד כדי נוזלת, והיא עולה עם הגיל כאשר החלק החיצוני של הגבינה מקבל גוונים כחולים, ואחר כך צהובים, כל זה תוך שבועיים עד שלושה לאחר הייצור.[1]

הגבינה דומה במרקמה ובטעמה לסן-פליסיאן, גבינה גדולה יותר המיוצרת בחלק אחר של אזור הרון-אלפ.

סן-מרסלין זמינה ב-3 דרגות הבשלה (אפינאז'): sec, crémeux ו-bleu.[2]

כאשר סן-מרסלין מובשלת בברנדי פומאס (Pomace brandy) במשך חודש או יותר, היא נקראת Arômes au Gène de Marc. אם מובשלת ביין לבן, הוא הופך ל-Arômes de Lyon.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סן-מרסלין בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Masui, Kazuko; Yamada, Tomoko (2004). French Cheeses. Great Britain: Dorling Kindersley. ISBN 1-4053-0666-1.
  2. ^ Fine, Epicerie (10 במרץ 2018). "Epicerie fine, terroirs gourmands - Chartreuse verte et Saint-Marcellin des Prealpes". TV5Monde. נבדק ב-3 באפריל 2018. {{cite news}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38519560סן-מרסלין (גבינה)