סן-מרסלין (גבינה)
גבינת סן-מרסלין (בצרפתית: Saint-marcellin) היא גבינה צרפתית רכה העשויה מחלב פרה. היא נקראת על שם העיירה הקטנה סן-מרסלין (איזר).
ייצור
הגבינה מיוצרת באזור גאוגרפי המקביל לחלק ממחוז דופינה לשעבר (נכלל כיום באזור רון-אלפ).[1] היא בדרך כלל קטנה בגודלה, שוקלת כ-80 גרם (50% שומן), עם מראה חיצוני לבן-שמנתי מנומר.[1] מידת הרכות שלה עד כדי נוזלת, והיא עולה עם הגיל כאשר החלק החיצוני של הגבינה מקבל גוונים כחולים, ואחר כך צהובים, כל זה תוך שבועיים עד שלושה לאחר הייצור.[1]
הגבינה דומה במרקמה ובטעמה לסן-פליסיאן, גבינה גדולה יותר המיוצרת בחלק אחר של אזור הרון-אלפ.
סן-מרסלין זמינה ב-3 דרגות הבשלה (אפינאז'): sec, crémeux ו-bleu.[2]
כאשר סן-מרסלין מובשלת בברנדי פומאס (Pomace brandy) במשך חודש או יותר, היא נקראת Arômes au Gène de Marc. אם מובשלת ביין לבן, הוא הופך ל-Arômes de Lyon.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 Masui, Kazuko; Yamada, Tomoko (2004). French Cheeses. Great Britain: Dorling Kindersley. ISBN 1-4053-0666-1.
- ^ Fine, Epicerie (10 במרץ 2018). "Epicerie fine, terroirs gourmands - Chartreuse verte et Saint-Marcellin des Prealpes". TV5Monde. נבדק ב-3 באפריל 2018.
{{cite news}}
: (עזרה)
38519560סן-מרסלין (גבינה)