סימון ג'ייקובסון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב סיימון ג'ייקובסון נואם בבסיס חיל האוויר בסקוט, 2010

הרב סימון ג'ייקובסון (נכתב פעמים: יעקובסון) נולד בד' בטבת תשי"ז, 8 בדצמבר 1956) הוא מרצה חרדי אמריקאי, סופר ומוציא לאור של עיתון אלגעמיינער זשורנאל ויושב ראש "המרכז לחיים של משמעות".

ביוגרפיה

ג'ייקובסון נולד וגדל בשכונת קראון הייטס בניו יורק לצביה ולגרשון ג'ייקובסון מייסד העיתון "אלגעמיינער זשורנאל". למד בישיבת תומכי תמימים בניו יארק בישיבת תומכי תמימים במוריסטאון ובישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש המרכזית – 770 ושימש כחוזר ומניח של הרבי מלובביץ' וערך את השיחות מההתוועדויות של הרבי שנדפס על ידי "ועד הנחות התמימים" בשנת 1979 התמנה לעמוד בראש הוועד והיה בקשר קבוע עם הרבי בקשר לשאלות ותשובות שדובר בתוועדויות ועוד[1]. באדר תשמ"ג נישא לבתו של צבי הירש גנזבורג, חבר צעירי אגודת חב"ד בניו יורק, ולו שני בנים.

הרב ג'ייקובסון עומד בראש "מרכז החיים המשמעותי", באמצעות מגוון רחב של שיעורים והרצאות, מציג בפני יהודים מכל הרקעים את תורתו האוניברסלית על פי התורה כתוכנית לחיים. הוא נחשב לאחד מגדולי החוקרים והמבוקשים בעולם היהודי בזה כהיום[2]. הוא מרצה בפני קהל מגוון בשש יבשות ובארבעים מדינות בנושאים פסיכו-רוחניים והפעלת מחשבה יהודית על החיים העכשוויים. הוא התראיין בלמעלה מ-300 תוכניות רדיו וטלוויזיה, כולל פוקס, CBS, NPR , CNN עם צ'ארלי רוז. כן עומד בראש תחרות עולמית לחיבורים 'מחברים חסידות לחיים' על ידי כתיבה בנושא מתורת החסידות ומנגישים אותו כעצה, לדרך ולפעולה באתגרי החיים במציאות העכשווית[3].

ג'ייקובסון כותב בעיתון אלגעמיינער זשורנאל, מאז 2005 הוא המנהל והמוציא לאור של העיתון. אחיו הוא יוסף יצחק ג'ייקובסון.

ספריו

בשנת 1995 הוציא את הספר הראשון הדרך לחיים של משמעות (אנ') שהוא תמצית מתורתו של הרבי מלובביץ' לשלל נושאים בחיים, וביוגרפיה ראשונית על הרבי לאיש הישראלי, הספר יצא במקור בשפת האנגלית והוא תורגם ל-12 שפות, ונחשב לספר רב מכר בעולם

  • מדריך רוחני לספירת העומר, 1996
  • מדריך רוחני לימים הנוראים, 2003
  • Portrait of a Chassid ("דיקונו של חסיד") - ספר ביוגרפיה, יומנים של הרב צבי הירש גנזבורג, תשס"ח

רבים מכתביו מתפרסמים באתר Chabad.org.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0