סושקי
סושקי (ברוסית: су́шки, ברבים; су́шка: ביחיד) הן בדרך כלל קינוחים מזרח אירופאיים מסורתיים קטנים של טבעות לחם קטנות, פריכות ומתוקות, הנאכלות לתה או לקפה כקינוח.
מאפיינים
למילה סושקה יש שורש משותף עם הפועל הרוסי סושיט (сушить) "לייבש".
מרכיבים אופייניים בסושקה הם קמח, ביצים, מים ומלח, המשולבים לבצק יציב. לאחר מכן חותכים את הבצק לחתיכות ומרדדים לרצועות דקות בעובי של כחצי ס"מ שמעוצבות לטבעות. את אלה מבשלים לזמן קצר במי סוכר רותחים, ואז אופים בתנור.[1] הטבעות הן בדרך כלל כ-3 עד 5 ס"מ בגודל. סושקי מצופים לפעמים בזרעי פרג.
באופן מסורתי, סושקי תלויים למכירה, על חוט ברחוב או בשווקים אזוריים. כיום, סושקי גם ארוזים מראש, מיוצרים באופן תעשייתי ונמכרים בחנויות מזון בכל רחבי מדינות ברית המועצות לשעבר. במדינות אחרות ניתן למצוא סושקי ארוז בשווקים שמוכרים מזון רוסי.
מוצרים דומים ושמות נפוצים
סושקי שייכים לסוג של מוצרי לחם בצורת טבעת מזרח אירופאית אשר מבושלים לזמן קצר לפני האפייה. הברנקי הבלארוסי והרוסי גדולים ורכים יותר, אך עדיין צפופים למדי, כך שהם נטבלים לעיתים קרובות בתה כמו סושקי. בובליק אוקראיני והאובווארזנקי קראקובסקי (Obwarzanek krakowski) הפולני הם אפילו גדולים ורכים יותר, אבל לא רכים כמו הבייגל היהודי. כל המוצרים האלה מכונים בדרך כלל בובליקי ברוסית ובאוקראינית. לחלופין, הם נקראים באופן כללי בראנקי ברוסית, אובארינקי באוקראינית ואבארנקי בבלרוסית. "מוצרים מסוג ברנקה" (ברוסית: бараночные изделия) הוא ציון רשמי של סוג המוצר.[2] בובליצ'קי, צורת הקטנה של בובליקי, משמשת לפעמים לציון המוצרים בגודל קטן מסוג זה, במיוחד את הסושקי.
טארלי הן טבעות לחם איטלקיות דומות.
גלריה
-
סושקה, ברנקה ובובליק
-
סושקי פרג
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Bublik and Sushki recipes (in Russian)
- ^ "Изделия хлебобулочные бараночные. Общие технические условия. ГОСТ 32124-2013". 2013. נבדק ב-2019-02-24. ("Ring-shaped rolls. General specifications. GOST 32124-2013" (ברוסית). Euro-Asian Council for Standardization, Metrology and Certification. 2013.
{{cite journal}}
: Cite journal requires|journal=
(עזרה))
38121374סושקי