סוניק הקיפוד 3

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוניק הקיפוד 3
Sonic the Hedgehog 3
כללי
תאריך הוצאה ארצות הבריתארצות הברית 2 בפברואר 1994
האיחוד האירופיהאיחוד האירופי 24 בפברואר 1994
יפןיפן 27 במאי 1994
סוגה פלטפורמה
הוצאה לאור סגה
ארץ מקור ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
יפןיפן יפן
שפות יפנית, אנגלית
סדרה סוניק הקיפוד
דרישות תוכנה
מצבי משחק שחקן יחיד, מרובה משתתפים
פלטפורמות סגה מגה דרייב
Windows
המשחק הקודם סוניק CD
המשחק הבא סוניק ונאקלס

סוניק הקיפוד 3אנגלית: Sonic the Hedgehog 3; או בפשטות סוניק 3) הוא משחק פלטפורמה משנת 1994 שפותח ופורסם על ידי סגה עבור קונסולת הסגה ג'נסיס. כמו המשחקים הקודמים, השחקן עובר מספר שלבים תוך איסוף טבעות והבסת אויבים. השחקן שולט בסוניק וטיילס, שמנסים לאסוף מחדש את יהלומי הכאוס כדי לעצור את דוקטור אגמן מלתקן מחדש את תחנת החלל שלו, ה-Death Egg, לאחר שהיא מתרסקת על אי מעופף הנקרא "אי המלאכים". סוניק 3 מציג את נאקלס הקיפודן, שומר האי.

פיתוח המשחק החל בינואר 1993 על ידי סגה, זמן קצר לאחר יציאתו של סוניק הקיפוד 2. הוא פותח בתחילה כמשחק איזומטרי בדומה למה שיהפוך בסופו של דבר ל-Sonic 3D Blast שיצא שנתיים מאוחר יותר, אך רעיון זה הוזנח. סוניק 3 פותח במקביל למשחק סוניק ונאקלס; הם תוכננו כמשחק מחובר, אך אילוצי זמן והגבלות טכניות אילצו את המפתחים לפצל את הפרויקט לשני משחקים. בעזרת מתאם שמגיע עם הקלטת של סוניק ונאקלס, הנקראת "Lock on Technology", ניתן לחבר את סוניק 3 עם סוניק ונאקלס, וליצור משחק משולב; סוניק הקיפוד 3 ונאקלס. מייקל ג'קסון הלחין חלקים מפסקול המשחק, אך באמצע עזב את הפרויקט ולא קיבל קרדיט; המוזיקה שלו הוחלפה בכמה מהדורות חוזרות במהלך השנים.

סוניק 3 שוחרר בצפון אמריקה ובאירופה בפברואר 1994, וביפן בחודש מאי. כמו קודמיו, הוא זכה להצלחה קריטית ומסחרית, כאשר המבקרים ראו בו שיפור לעומת פרקים קודמים. סוניק 3 וסוניק ונאקלס מכרו יחד ארבעה מיליון עותקים ברחבי העולם, מה שמציב אותם בין משחקי הסגה ג'נסיס הנמכרים ביותר.

סוניק 3 ונאקלס

ערכים מורחבים – סוניק ונאקלס

סוניק הקיפוד 3'' ו''סוניק ונאקלס'' תוכננו להיות משחק שלם, אך שוחררו בנפרד עקב אילוצי זמן ומגבלות טכניות. אם זאת, הקלטת של ''סוניק ונאקלס'' כוללת מתאם הנקרא "Lock-on" המאפשר לחבר קלטות ג'נסיס אחת עם השנייה. חיבור הקלטת עם סוניק 3 יוצר משחק משולב, סוניק 3 ונאקלס. פונקציית הנעילה זמינה ברוב המהדורות החוזרות.

סוניק הקיפוד 3 ונאקלס מאפשר לשחקן לשחק בשלבים של סוניק 3 כנאקלס ובשלבים של סוניק ונאקלס כסוניק וטיילס, בנפרד או יחד . פיצ'ר חדש הוא היכולת לאסוף את הסופר יהלומים (Super Emeralds). לאחר שהשחקן אוסף את הסופר יהלומים, נפתחת האפשרות להפוך לסופר טיילס, הייפר נאקלס והייפר סוניק.

משחקיות

סוניק הקיפוד 3 הוא משחק פלטפורמה מסוג גלילה צדדית. כמו בסוניק הקיפוד 2, שחקנים יכולים לשלוט בסוניק, טיילס או שניהם בו זמנית. כאשר משחקים עם השניים, השחקן שולט בסוניק בעוד טיילס רץ לצדו; שחקן שני יכול להצטרף בכל עת ולשלוט בטיילס בנפרד. סוניק 3 מוסיף את היכולת של טיילס לעוף לזמן קצר על ידי סיבוב הזנבות שלו כמו פרופלור של מסוק. בניגוד לסוניק, טיילס יכול גם לשחות מתחת למים.[1]

סוניק 3 מתרחש על פני שישה שלבים[2], שכל אחד מחולק לשני אקטים (Acts). שלבים אלה מאוכלסים ברובוטים של אגמן; סוניק וטיילס יכולים להביס אותם על ידי קפיצה עליהם או שימוש במתקפת "ספין דאש". השלבים כוללים מכשולים ופיצ'רים אחרים כמו לולאות, קירות שבירים, קוצי ברזל, מים שהשחקן יכול לטבוע בהם, ובורות ללא תחתית שיהרגו את השחקן מיד.[3] בסוף האקט הראשון בכל שלב, יש קרב מיניבוס עם אחד הרובוטים הגדולים והחזקים של רובוטניק, בעוד קרב בוס עם אגמן עצמו בסוף האקט השני. הגעה לשלב חדש שומרת את המשחק באחת משש משבצות השמירה.[4]

כמו במשחקי סוניק הקודמים, סוניק 3 משתמש בטבעות הפזורות בכל השלבים כמקור החיים של הדמויות; כאשר השחקן מותקף ללא טבעות, נמחץ, נופל מתהום ללא תחתית, טובע או חורג ממגבלת עשר הדקות של האקט, הם מתים, מאבדים חיים וחוזרים ל-Checkpoint האחרון אותו עברו. למות עם אפס חיים מביא ל"משחק נגמר". השלבים כוללים גם פאוור אפים (Power ups) במסכי טלוויזיה קטנים שבזמן קפיצה עליהם מעניקים לדמות או; עוד חיים, חסינות זמנית להכל, עוד טבעות[5], מגן המאפשר להם לנשום מתחת למים, מגן הנותן להם חסינות לאש, או מגן שמושך טבעות סמוכות.

כמו במשחקים הקודמים, גם סוניק 3 מכיל "שלבים מיוחדים" (Special Stages) שבהם השחקן יכול להשיג את יהלומי הכאוס. כדי להגיע לשלבים המיוחדים, השחקן צריך למצוא טבעות ענק שמוחבאות בשלבים. השלבים המיוחדים כוללים ריצה מסביב למפה תלת מימדית ומעבר דרך מספר כדורים כחולים. מגע בכדור כחול הופך אותו לאדום, ונגיעה בכדור אדום גורמת לשחקן להיפסל ולעזוב את השלב המיוחד. הסרת כל הכדורים הכחולים מעניקה לשחקן יהלום כאוס; אם סוניק (לא טיילס) אוסף את כל השבעה, הוא פותח את היכולת להפוך לסופר סוניק, מה שהופך אותו לבלתי מנוצח לרוב המכשולים.[6] אם השחקן לא יאסוף את כל היהלומים ויסיים את המשחק, יש סצנת פוסט-קרדיטים שבה רובוטניק ונאקלס לועגים לשחקן, והמשפט "Try again" כתובה על המסך.[7]

סוניק 3 כולל מצב Competitive: שני שחקנים, השולטים בסוניק, טיילס או נאקלס, רצים דרך אחד מחשמת השלבים שאינם הופיעו במשחק הראשי. באותם שלבים, שחקן בודד יכול להתחרות נגד השעון במצב משחק Time Attack.[8]

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

סוניק הקיפוד 338434424Q856562

  1. ^ Sonic the Hedgehog 3 (Genesis) instruction manual, pp. 8–9.
  2. ^ Sonic the Hedgehog 3 (Genesis) instruction manual, pp. 16–17.
  3. ^ תבנית:Cite video game
  4. ^ Sonic the Hedgehog 3 (Genesis) instruction manual, p. 10.
  5. ^ Sonic the Hedgehog 3 (Genesis) instruction manual, pp. 12–13.
  6. ^ Khan, Jahanzeb (באפריל 2014). "20 Years Ago: Sonic 3 & Knuckles". Hardcore Gamer. נבדק ב-4 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ תבנית:Cite video game
  8. ^ Sonic the Hedgehog 3 (Genesis) instruction manual, pp. 18–19.