סבריה ג'וואר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סבריה ג'וואר
קישורים חיצוניים
saudiwriter.blogspot.com

סבריה סלמה מורג'אן ג'האר היא עיתונאית וכותבת טור ערב הסעודית בחדשות הערביות בג'דה. היא מומחית לבלשנות ערבית ואנגלית. היא גם כותבת עבור ערוצי חדשות בשפה האנגלית, כולל הפינגטון פוסט.[1] בשנת 2010, ג'האר הוכתרה על ידי המגזין Arabian Business (אנ') שבסיסו בדובאי כאחת מ"הערבים המשפיעים ביותר בעולם" ודירוגה במקום ה-94 מתוך 100. המגזין הכתיר אותה גם ב-2011 כאחת מ-100 הנשים הערביות החזקות ביותר.

חיים אישיים

ג'והאר נולדה באל-מדינה לסלמה ג'והאר ועליה מוחמד אל-עטייה. היא השביעית מתוך 11 ילדים.

ביוגרפיה

לאחר סיום לימודיה בתיכון היא למדה באוניברסיטת המלך עבדול עזיז (אנ') אל-מדינה, שם קיבלה תואר ראשון באמנויות בשפה וספרות אנגלית. היא סיימה את התואר השני שלה בבלשנות שימושית באוניברסיטת אום אל-קורה (אנ') במכה.

ג'והאר עבדה זמן קצר כמורה לאנגלית בבית הספר התיכון "אל-וואסטח" באל-מדינה, ולאחר מכן כמורה לשפה האנגלית ומנהלת מעבדת שפות בבית הספר התיכון הפרטי אל-אבראר. בשנת 2003 לימדה קורסי שיחה בשפה האנגלית במכון להכשרה רפואית אל-סבאי במדינה. בשנת 2006, היא שימשה כמרצה באוניברסיטת המלך סעוד בן עבדולעזיז למדעי הבריאות (אנ') בג'דה. בשנת 2009, היא הפכה לעמית באקדמיה הבריטית להשכלה גבוהה. היא גם שימשה כמרצה במשרד החינוך הסעודי.

קריירה עיתונאית

בשנים 2003–2004 פנתה ג'והאר לעיתונאות, ולמדה במכון אל-נחה בביירות, בלבנון ובג'דה.

היא הצטרפה ל-Saudi Gazette (אנ'), צהובון תפוצה כללי בשפה האנגלית.

בעיתון הסעודי היא סיקרה מג'דה את התקפות הטרור ביאנבו, ריאד, אל-חובאר, ג'דה ואל-ראס בין השנים 2003 ל-2006. ג'האר התמקדה גם בזכויות נשים, בריאות, פוליטיקה וסוגיות כלכליות, כולל הנחיית סיקור של הפורום הכלכלי השנתי של ג'דה (אנ').

עד 2004 היא כתבה טור שבועי שהתמקד בעיקר בנושאי פנים סעודיים ויחסיה של סעודיה עם הקהילה הבינלאומית. הטור שלה מופיע גם בהפינגטון פוסט ובבלוג שלה.

בשנת 2011, ג'והאר השלימה את לימודי התואר השני שלה באוניברסיטת ניוקאסל בניוקאסל על הטיין. היא קיבלה את הדוקטורט שלה באפריל 2012 בבלשנות יישומית חינוכית. ב-2012 היא הפכה לבעלת טור ב"חדשות הערביות", והתמקדה בעיקר בזכויות נשים ובנושאים ממשלתיים.

עמדות

ג'וואר מחשיבה את עצמה למתונה מבחינה פוליטית. היא דוחה את התווית של הוהאביזם אסלאמי. ג'האר מאמינה בחיג'אב כמחויבות דתית, אך מגנה על זכותה של אישה לבחור אם ללבוש כזה. באופן דומה, היא באופן אישי מתנגדת ללבישת בורקה במדינות לא מוסלמיות, אך טוענת שזו בחירתה של אישה. רק בסעודיה היא בוחרת ללבוש ניקאב כדי לכבד את הרקע התרבותי שלה.[2]

כתיבתה על זכויות נשים כוללת את זכותן לנהוג במכונית בערב הסעודית. היא מתנגדת בתוקף לתיקונים של הקוראן, אבל היא מאמינה שחלק מההיבטים של האסלאם הם גמישים ונתונים לשינויים על סמך שינויים בחברה. היא גם כתבה שקודי לבוש, נהיגה והיבטים של אפוטרופסות גברית נותרו פתוחים לפרשנות או שלא טופלו בקוראן וצריך לבדוק אותם מחדש על ידי חוקרי אסלאם.[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סבריה ג'וואר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Sabria Jawhar". HuffPost. n.d. נבדק ב-2022-08-20.
  2. ^ "Sarkozy's Rejection of the Burqa Will Only Further Marginalize Muslims". HuffPost. 2009-07-26. נבדק ב-2022-08-20.
  3. ^ Jawhar, Sabria (2009-09-27). "Saudi Tribal Customs, Not Islam, Responsible for Male Guardianship Abuses". HuffPost. נבדק ב-2022-08-20.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

סבריה ג'וואר36141129Q7396388