סאל רוטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סאל רוטי
सेल रोटी
מאכלים
סוג מאכל
מטבח נפאלי
מוצא נפאלנפאל נפאל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח אורז, סוכר

סאל רוטיאנגלית: Sel Roti; בנפאלית: सेल रोटी) הוא בצק מטוגן ומתוק הנפוץ בבהוטן, הודו ונפאל[1].

המאכל מורכב מקמח אורז, מים, סוכר, גהי, הל וציפורן שאותם מערבבים, מתפיחים ומטגנים בשמן עמוק בצורת טבעת[2][3]. מקובל לאכול אותו עם צ'וקאוני.

פירוש השם סאל רוטי נגזר מהמילים רוטי (לחם) וסאל (שנה) מכיוון שזהו המאכל הראשי שמוגש בראש השנה הנאפלית[4].

ניתן לאכול סאל רוטי בכל שעות היום ובכל ארוחה ונהוג להגיש את המאכל כשהוא חם או קר ובעיקר בחתונות, חגים ופסטיבלים הינדים כמו דאשיין וטיהר[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סאל רוטי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Getting to know selroti, kathmandupost.com (ב־)
  2. ^ Try a recipe of Selroti to mark the Nepali festival Dashain, Mintlounge, ‏2021-10-12 (באנגלית)
  3. ^ MYREPUBLICA.com - News in Nepal: Fast, Full & Factual, web.archive.org, ‏2011-07-14
  4. ^ Sel Roti: The ancient pancake that became a donut
  5. ^ You don't have to be a Nepali to learn to make selroti, kathmandupost.com (ב־)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

סאל רוטי37547800Q7447375