סאג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סאג
Saag
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
אזור מוצא אורייה
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים תרד

סאגאנגלית: Saag; באורייה: ଶାଗ) הוא מאכל הודי הנפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

המאכל מורכב מתרד, זרעי חרדל, ברוקולי, עלי קולרד ותרד מלאבר הנטחנים או נקצצים דק ולהם מוסיפים גבינת צ'נה או בשר כבש.

נהוג לאכול סאג בארוחת הצהריים ולהגיש אותו בליווי רוטי, נאן או מאקי קי רוטי[3].

המאכל נחשב לנפוץ באזור אודישה אשר בצפון הודו ובמחוז פנג'אב בפקיסטן[4][5].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סאג בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ E. N. Anderson, Paul D. Buell, Darra Goldstein, Asian Cuisines: Food Culture from East Asia to Turkey and Afghanistan, Berkshire Publishing Group, 2018-04-30, מסת"ב 978-1-61472-846-7. (באנגלית)
  2. ^ chefbrad, Saag Recipe (Indian, Pakistani spiced spinach), Whats4eats, ‏2008-06-22 (באנגלית)
  3. ^ Sarson Ka Saag (Mustard green with spinach), North Indian Cooking by..Geeta Seth (באנגלית)
  4. ^ Archana Doshi, Sarson Ka Saag Recipe - Classic North Indian Saag Recipe, Archana's Kitchen (באנגלית)
  5. ^ Mariam Sodawater, Sarson Ka Saag Pakistani, Recipe52.com, ‏2021-03-08 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36898315סאג