סאג
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | מאכל |
מטבח | הודי |
אזור מוצא | אורייה |
מוצא | הודו |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | תרד |
סאג (באנגלית: Saag; באורייה: ଶାଗ) הוא מאכל הודי הנפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].
המאכל מורכב מתרד, זרעי חרדל, ברוקולי, עלי קולרד ותרד מלאבר הנטחנים או נקצצים דק ולהם מוסיפים גבינת צ'נה או בשר כבש.
נהוג לאכול סאג בארוחת הצהריים ולהגיש אותו בליווי רוטי, נאן או מאקי קי רוטי[3].
המאכל נחשב לנפוץ באזור אודישה אשר בצפון הודו ובמחוז פנג'אב בפקיסטן[4][5].
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת סאג, באתר Allrecipes
הערות שוליים
- ^ E. N. Anderson, Paul D. Buell, Darra Goldstein, Asian Cuisines: Food Culture from East Asia to Turkey and Afghanistan, Berkshire Publishing Group, 2018-04-30, מסת"ב 978-1-61472-846-7. (באנגלית)
- ^ chefbrad, Saag Recipe (Indian, Pakistani spiced spinach), Whats4eats, 2008-06-22 (באנגלית)
- ^ Sarson Ka Saag (Mustard green with spinach), North Indian Cooking by..Geeta Seth (באנגלית)
- ^ Archana Doshi, Sarson Ka Saag Recipe - Classic North Indian Saag Recipe, Archana's Kitchen (באנגלית)
- ^ Mariam Sodawater, Sarson Ka Saag Pakistani, Recipe52.com, 2021-03-08 (באנגלית אמריקאית)
36898315סאג