נרו ד'אבולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית משקה ריקה. נירו ד'אבולהאיטלקית: Nero d'Avola; באופן מילולי: "השחור של אבולה") הוא "עינב היין האדום החשוב ביותר בסיציליה"[1] והוא אחד הזנים הילידיים החשובים באיטליה. הוא נקרא על שמו של העיר אבולה בדרום הרחוק של סיציליה, ויינותיו מושווים לשיראזים מהעולם החדש, עם טאנינים מתוקים וטעמי שזיפים או פלפלים. הוא תורם גם לתערובות מרסלה רובינו.[2][3][4]

היסטוריה

נראה כי "העינב השחור של אבולה" נבחר על ידי מגדלים ליד אבולה (עיירה קטנה בדרום מזרח סיציליה בנפת סירקוזה) לפני כמה מאות שנים. בתחילה, גידולו היה מוגבל לקצה הדרומי של האי, אך לאחרונה התפשט ברחבי האי.

גידול הגפנים

יין נרו ד'אבולה

הגפן אוהב אקלים חם ויבש יחסית. הנפות סביב נוטו (מעל Buonivini ו-Pachino) בדרום נפת סירקוזה ידועים באיכות יינות הנרו ד'אבולה שלהם. נרו ד'אבולה מופק בארצות הברית וגם באוסטרליה, במיוחד באזורי ריברלנד ו-Sunraysia החמים שבהם מייצרים ייננים יינות קלים, עסיסיים וריחניים. הזן נמצא גם במלטה, טורקיה ולאחרונה גם בדרום אפריקה.

תכונות חושיות

צבע: דובדבן או אדום אודם. בושם: בדרך כלל יין, פירותי, מזכיר מאוד פטל שחור. טעם: יבש, מעט חומצי, מעוגל, חם ובעל גוף מלא. טמפרטורת הגשה: חדר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נרו ד'אבולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ winecountry.it Sicily Grape Varieties (אורכב 06.10.2006 בארכיון Wayback Machine)
  2. ^ Robinson, Jancis Vines, Grapes & Wines Mitchell Beazley 1986 מסת"ב 1-85732-999-6.
  3. ^ winepros.com.au. Oxford Companion to Wine. "Nero d'Avola". אורכב מ-המקור ב-9 באוגוסט 2008. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ http://www.nerodavola.com Official web site. "Nero d'Avola".
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37470038נרו ד'אבולה