נקניק תה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נקניק תה
Teewurst
נקניק התה המקורי

נקניק תהגרמנית: Teewurst) הוא נקניק גרמני העשוי משני חלקים: בשר חזיר נא (ולפעמים בשר בקר)[1] וחלק אחד קותלי חזיר.

מאפיינים

הבשרים נטחנים, מתובלים ונעטפים במעטפת נקניקים (בעיקר עטיפות מלאכותיות נקבוביות) לפני עישון על בסיס עץ אשור. לאחר מכן על הנקניק להתבגר בין שבעה עד עשרה ימים כדי לפתח את טעמו האופייני. נקניק התה מכיל 30 עד 40 אחוזי שומן, מה שמקל במיוחד על מריחתו על לחם למשל.[2]

נקניק תה משובח ולחם

היסטוריה

נקניק התה הומצא בפומרניה, כנראה בעיירה הבלטית הקטנה Rügenwalde (כיום Darłowo, פולין), באמצע המאה ה-19. אומרים שהשם, שפירושו כאמור "נקניק תה", נובע מההרגל להגיש אותה על או בכריכים בזמן התה.

עד 1945, תעשיית הנקניקיות ברוגנוואלדה הייתה מבוססת היטב ונקניק התה היה המוצר הידוע ביותר שלה. בשנת 1927, המונח Rügenwalder Teewurst הוכרז כינוי מקור מוגן. לאחר מלחמת העולם השנייה, יצרני נקניקים מרוגנוואלדה ברחו או גורשו לרפובליקה הפדרלית של גרמניה, שם הקימו חברות חדשות וחידשו את הייצור של נקניק התה. הם הקימו אגודה של יצרנים לשעבר של נקניקי Rügenwald, אשר רשמה את הסימן המסחרי Rügenwalder Teewurst בשנת 1957.[3] נקניק התה יוצר גם בגרמניה המזרחית, אבל המותג Rügenwalder Teewurst מעולם לא שימש שם את הייצרנים. כיום, רק חברות שהמטה שלהן היה בעבר ברוגנוואלד רשאיות להשתמש במונח Rügenwalder Teewurst. כל האחרות משתמשות בשם נקניק תה או נקניק תה בסגנון רוגנוואלדה.[4]

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נקניק תה בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37922806נקניק תה