נסר (יצרן רכב מצרי)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קו יצור במפעל "נסר", משמאל: נשיא מצרים גמאל עבד אל נאצר

נסראנגלית: "Nasr" או "El Nasr", שם מלא: El Nasr Automotive Manufacturing Company, בערבית: "النصر‎") הייתה חברה מצרית ליצור רכב, בבעלות המדינה של מצרים.[1]

נסר

"נסר" היא יצרנית הרכב הערבית הראשונה שנוסדה ב-1960 בחלוואן שבמצרים.[2][3][4]

מאז 1979 החברה ייצרה גרסאות מורשות של פיאט 1100 R, פיאט 1300, פיאט 2300, פיאט 128[5], פיאט 125 (פיאט 125p פולסקי), פיאט 133, פיאט 126, פיאט 127 (סדרה 2).

בין השנים 19831992 ייצרה החברה את דגם "FSO Polonez" וב-1991 הציגה טווח נוסף של פיאט - מכוניות ייעודיות מורשות באמצעות החברה הטורקית Tofaş .

ב-1988 החלה "נסר" לייצר את זסטבה פלורידה תחת רישיון היצרן הסרבי Zastava .

היסטוריה

הקמתה של החברה הייתה חלק מתהליך התיעוש הכללי שיזם לאחר מהפכת הקצינים החופשיים ב-1952, אשר ראתה מיליוני מצרים נוהרים לאזורים עירוניים כדי לקבל עבודה במפעלים חדשים ובמרכזים תעשייתיים.

הדגם הראשון שייצרה חברת "נסר" היה קרוי "Ramses II", על פי רישיון של יצרן הרכב הגרמני "NSU".

ההחלטה להתמקד בהרכבה של מכוניות מורשות זרות תחת היצרן "Nasr" התבססה בעיקר על הרצון למנוע את בעיות ההנדסה והעיצוב הקשורים בניסיונות קודמים לייצור רכב מקומי.

עם התקדמות השנים, המודל הנמכר ביותר של "נסר", "128 GLS". הדגם החל להראות את גילו (עיצובו לא השתנה מאז שנות ה-70 של המאה העשרים). כתוצאה מכך החלה "נסר" לייצר מגוון חדש של כלי רכב, המבוססים שוב על דגמי קונצרן הרכב האיטלקי פיאט הקיימים, לרבות דגמי הרגאטה, ומודלים מבוססי פיאט המורשים על ידי טופאש, במיוחד דוגאן ושאהין.

בתחילת המאה העשרים ואחת הרחיבה החברה המצרית את היחסים עם "Zastava"

חוסר ההחזקה היחסי של המכוניות של חברת "נסר" בעיצוב מודרני (במיוחד במונחים של תכונות בטיחות ונוחות סטנדרטיות אחרות), והגדלת הזמינות של מותגי חוץ זולים (כגון: יצרן הרכב הצ'כי סקודה) הגדילו את רמת התחרות, ו"נסר" סיימה את ייצור כלי הרכב ב-2009.

יצרני רכב זרים ש"נסר" ייצרה מכוניות מורשות ברישיון

מהדגמים שייצר "נסר"

תמונות כלי רכב שייצרה "נסר"

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נסר בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0