ניקו לדניס
שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית שף ריקה. ניקו לדניס (באנגלית: Nico Ladenis; 22 באפריל 1934 – 10 בספטמבר 2023) היה שף שעבד בבריטניה והתמחה במטבח הצרפתי.
ביוגרפיה
ניקו לדניס נולד להורים יוונים, גדל בטנזניה, למד כלכלה והתמחה בבישול במסעדת "מולן דה מוז'ן" של רוז'ה ורז'ה, שהחזיקה אז בשלושה כוכבים במדריך מישלן האדום.
לדניס עבר לאנגליה ובשנת 1973, בגיל 39, פתח את מסעדתו, "שה ניקו" (chez nico), בלונדון. ב-1995 זכה בניקוד המקסימלי של שלושה כוכבים במדריך המישלן. בשנים 1999-1990 הוא זכה מדי שנה בניקוד המקסימלי של 10 מ-10 במדריך Good Food Guide, כאשר פרש לפנסיה מסעדתו הייתה היחידה בעלת ניקוד זה.
ב-1999, בגיל 65, נפגש עם מנהל מדריך המישלן וביקש שלא להיכלל במדריך, זאת כי הגיע למסקנה שהזמנים השתנו וסעודות במסעדות שלושה כוכבים יקרות מדי בשביל אנשים. במקום זה פתח מסעדה פשוטה וזולה יותר והעביר את העסק לידי בנותיו, נטשה ואיזבלה.
בבעלותו של לדניס היו גם ברחבי בריטניה מסעדות הביסטרו Nico Central, Pilmico bistro ו-Nico at Ninety.
לדניס פרסם מספר ספרי מתכונים שהיו מיועדים לטבח הביתי.
עקב בעיות בריאות מכר לדניס את כל עסקיו ב-2002, אבל נשאר בתפקיד יועץ, והוא ואשתו, דינה-ז'אן דראגיניאן עברו לגור בפרובאנס.
בין תלמידיו הבולטים היה מרקו פייר וייט.
נפטר ב-10 בספטמבר 2023.
קישורים חיצוניים
- "ניקו לדניס מחזיר את שלושת כוכבי המישלן שלו אבל ימשיך ויתרחב"
- בתאן ריידר, "כשמרקו פוגש את ניקו", ריאיון עם ניקו לדניס ומרקו פייר וייט, באתר Evening Standard, 27 בספטמבר 2001 (הקישור אינו פעיל)
- אמילי גרין, "מגיע לשלושה כוכבים בפרק ליין: ניקו לדניס הגיע לקו הסיום. אמילי גרין מבקרת אותו במשכנו הישן והחדש", באתר אינדפנדנט, 15 באוגוסט 1992
- ג'יי ריינר, "דקה, לונדון", באתר האובזרבר, 21 ביולי 2002
- מרק היקס וג'יימי אוליבר, "חמישים ספרי הבישול הטובים ביותר: 'ניקו' של ניקו לדניס", באתר אינדפנדנט, 13 בספטמבר 2008
37085483ניקו לדניס