ניקו לדניס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית שף ריקה. ניקו לדניסאנגלית: Nico Ladenis;‏ 22 באפריל 193410 בספטמבר 2023) היה שף שעבד בבריטניה והתמחה במטבח הצרפתי.

ביוגרפיה

ניקו לדניס נולד להורים יוונים, גדל בטנזניה, למד כלכלה והתמחה בבישול במסעדת "מולן דה מוז'ן" של רוז'ה ורז'ה, שהחזיקה אז בשלושה כוכבים במדריך מישלן האדום.

לדניס עבר לאנגליה ובשנת 1973, בגיל 39, פתח את מסעדתו, "שה ניקו" (chez nico), בלונדון. ב-1995 זכה בניקוד המקסימלי של שלושה כוכבים במדריך המישלן. בשנים 1999-1990 הוא זכה מדי שנה בניקוד המקסימלי של 10 מ-10 במדריך Good Food Guide, כאשר פרש לפנסיה מסעדתו הייתה היחידה בעלת ניקוד זה.

ב-1999, בגיל 65, נפגש עם מנהל מדריך המישלן וביקש שלא להיכלל במדריך, זאת כי הגיע למסקנה שהזמנים השתנו וסעודות במסעדות שלושה כוכבים יקרות מדי בשביל אנשים. במקום זה פתח מסעדה פשוטה וזולה יותר והעביר את העסק לידי בנותיו, נטשה ואיזבלה.

בבעלותו של לדניס היו גם ברחבי בריטניה מסעדות הביסטרו Nico Central, Pilmico bistro ו-Nico at Ninety.

לדניס פרסם מספר ספרי מתכונים שהיו מיועדים לטבח הביתי.

עקב בעיות בריאות מכר לדניס את כל עסקיו ב-2002, אבל נשאר בתפקיד יועץ, והוא ואשתו, דינה-ז'אן דראגיניאן עברו לגור בפרובאנס.

בין תלמידיו הבולטים היה מרקו פייר וייט.

נפטר ב-10 בספטמבר 2023.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37085483ניקו לדניס