ניהארי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ניהארי
Nihari
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי ופקיסטני
אזור מוצא אוטר פראדש
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר בקר או כבש

ניהאריהינדי: निहारी; באנגלית: Nihari) הוא מאכל הודי בשרי, המבושל בבישול איטי ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

ניהארי עשוי לרוב מבשר כבש, אך ניתן להכינו גם מבשר בקר, עזים או עוף, שלהם מוסיפים פלפל שחור ומבשלים בבישול ארוך ואיטי[2].

היסטוריה

ניהארי מוזכר לראשונה בסוף המאה ה-18, לאחר שהפך למנה עיקרית במטבחה של האימפריה המוגולית[3].

השם ניהארי, נגזר מהמילה הערבית ניהאר (نهار) שפירושה תחילת היום או בוקר.

כיום, המאכל נפוץ בקרב קהילות מוסלמיות בהודו ובפקיסטן, נחשב למנה עיקרית ונהוג לאכול אותו כארוחת בוקר לאחר תפילת הפג'ר[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ניהארי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ History of Nihari, Karachi Cuisine (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Nihari: History Of The Meaty and Buttery Breakfast Staple of The Mughals, NDTV Food (באנגלית)
  3. ^ Deblina Chakravorty / Apr 12, 2012, 00:00 Ist, Nihari, a gift from Nawabs - Times of India, The Times of India (באנגלית)
  4. ^ admin, Beef nalli Nihari Recipe: Historic Recipe of Southasia > Homtainment.com, Homtainment.com, ‏2020-12-23 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34924095ניהארי