משמר החופים של הרפובליקה העממית של סין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משמר החופים של הרפובליקה העממית של סין
中国人民武装警察部队海警总队
דגל המשמר
מידע כללי
עובדים 16,296 (~2018)
אתר רשמי (בסינית)
תג של משמר החופים הסיני לפני שנת 2013, כאשר חלק מכוח אבטחת הגבולות היה תחת המשרד לביטחון פנים.

משמר החופים של הרפובליקה העממית של סין, רשמית חיל משמר החופים של המשטרה המזוינת העממיתסינית מפושטת: 中国人民武装警察部队海警总队), נקרא גם לשכת משמר החופים או 'לשכת המשטרה הימית של סין' היא גוף המשמשת כגורם מתאם לחיפוש והצלה ימיים, כמו ביצוע מבצעי אכיפת חוק במים הטריטוריאליים של הרפובליקה העממית של סין. כיום זהו משמר החופים הגדול בעולם.[1][2]

משמר החופים הסיני היה בעבר הסניף הימי של כוח ביטחון הגבול של המשטרה המזוינת העממית שתחת המשרד לביטחון פנים עד שנת 2013. במרץ 2013 הודיעה סין כי תקים משמר חופים מאוחד בפיקודו של המינהל האוקיאני הממשלתי.[3] משמר החופים החדש פועל מאז יולי 2013,[4] כשהחל מ-1 ביולי 2018 הועבר משמר החופים הסיני משליטה אזרחית של מועצת המדינה, לאחריות המשטרה המזוינת העממית, ובסופו של דבר הוכנסה תחת פיקוד הוועדה הצבאית המרכזית.[5][6]

השם הרשמי של הארגון הוא "חיל משמר החופים של המשטרה המזוינת הסינית", אך "לשכת משמר החופים הסיני / משמר החופים הסיני" (中国海警局) נשמר כשם הארגון לשימוש כללי.

תפקידים

משמר החופים הסיני מבצע חיפוש והצלה או סיורים על חוף הים והאוקיינוס, כולל פעולות נגד הברחות. בעת מלחמה הוא עשוי להיות נתון לשליטתו המבצעית של צי צבא השחרור העממי.

משימות

תפקידיו מגוונים אך כוללים:

  • סיור במים טריטוריאליים ובשטחים שבמחלוקת
  • פעילות נגד הברחות, נגד פיראטיות
  • שיטור ימי ובדיקת ספינות
  • ביטחון נמל וחוף
  • מחקר וסקר
  • חיפוש והצלה
  • הגנה על דיג

ביוני 2018 הוענקו למשמר החופים הסיני זכויות ימיות ואכיפת החוק בדומה לרשויות אכיפת החוק האזרחיות על מנת לבצע מבצעים למאבק בפעילויות בלתי חוקיות, לשמור על שלום וסדר, כמו גם שמירה על הביטחון בים, בעת ביצוע חובות הקשורות לשימוש במשאבים ימיים, הגנה על הסביבה הימית, ויסות הדיג ומאבק בהברחות.[7]

ב-22 בינואר 2021 התקבל חוק משמר החופים, המאפשר לספינות המשמר להשתמש בכוח קטלני כלפי ספינות זרות שאינן מצייתות לפקודת יציאה ממימי סין.[8] החוק נכנס לתוקף ב-1 בפברואר 2021.

אימונים

משמר החופים הסיני מקיים אימונים משותפים תקופתיים עם ציים זרים, כולל שירות משמר החופים של ארצות הברית.[9] משמר החופים הסיני משתתף גם בפורום השנתי של סוכנויות משמר החופים בצפון האוקיינוס השקט באלסקה, יחד עם גופי משמר חופים של ארצות הברית, קנדה, יפן, דרום קוריאה ורוסיה. כחלק מתוכנית חילופים הוקצו חברי שירות משמר החופים הסיני לשרת בשורות משמר החופים האמריקני.[10]

ספינת משמר החופים הסיני

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Erickson, Andrew S. (26 בפברואר 2018). "Numbers Matter: China's Three 'Navies' Each Have the World's Most Ships". The National Interest (באנגלית). {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ "China's Three 'Navies' Each Have the World's Most Ships".
  3. ^ 关晓萌. "Nation merging maritime patrol forces - Latest News". www.chinadaily.com.cn.
  4. ^ http://www.defensenews.com/article/20130723/DEFREG03/307230021/China-Unveils-Coast-Guard-Handle-Sea-Conflict
  5. ^ Tate, Andrew (26 ביוני 2018). "Control over China Coast Guard to be transferred to CMC". Jane's Information Group. Legislation passed by the National People’s Congress (NPC) on 22 June will implement changes announced in March that the CCG will come under the control of the People’s Armed Police Force (PAPF) and, ultimately, the command of China’s Central Military Commission (CMC). {{cite news}}: (עזרה)
  6. ^ Deployment arrangement from State Council of the People's Republic of China
  7. ^ Wei, Changhao (22 ביוני 2018). "NPCSC Defers Vote on E-Commerce Law, Grants Law Enforcement Powers to Military-Controlled Coast Guard". NPC Observer. נבדק ב-16 באוקטובר 2019. {{cite news}}: (עזרה)
  8. ^ https://www.reuters.com/article/us-china-coastguard-law-idUSKBN29R1ER
  9. ^ "Logon Form".
  10. ^ "RealClearPolitics - Articles - U.S. Coast Guard Has Chinese aboard". www.realclearpolitics.com.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30881003משמר החופים של הרפובליקה העממית של סין