מרק רגל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מרק רגל הוא סוג של מרק שמקורו במטבח התימני. מנת המרק מורכבת בעיקרה מרגלי בקר ועצמות מח, המבושלות במשך זמן רב עם מגוון תבלינים. המרק נחשב למנה עשירה ומזינה, המוגשת לרוב עם לחוח או אורז לבן.[1]

מרק רגל משקף את המסורת התימנית בבישול, המתמקדת בשימוש במרכיבים עשירים ובבישול איטי המאפשר לטעמים להתמזג יחד. המנה נחשבת לחלק מהמטבח המסורתי ונפוצה בקרב קהילות תימניות בישראל וברחבי העולם.

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מרק רגל40341492Q125549954