מקהלת מורן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמליל המקהלה

מקהלת מורן הוקמה ב-1986 במושב בית יצחק שבעמק חפר, על ידי נעמי פארן, המנצחת והמנהלת המוזיקלית של המקהלה מאז ועד היום.

עם השנים, התרחבה "מקהלת מורן" לחמישה הרכבים בגילאים שונים, החל מגיל 4, ועד בוגרי האקדמיה למוזיקה השרים ב"אנסמבל זמרי מורן".

מקהלות מורן היום כוללות את: מקהלת קטנטני מורן (גיל 4 עד לכיתה ב), מקהלת צעירי מורן (מכיתה ג עד לכיתה ו), מקהלת מורן הייצוגית (מכיתה ז עד לכיתה יב), אנסאמבל זמרי מורן הכולל זמרים מקצועיים אחרי צבא, ומקהלת הורי מורן למבוגרים שאוהבים לשיר.

בעשור השני של שנות האלפיים, פעילים למעלה מ-250 ילדים, בני נוער ובוגרים בפעילות המקהלות. החינוך המוזיקלי כולל קריאת תווים, פיתוח קול, למידה הזימרה והשירה המקהלתית, תנועה, ויכולת הופעה בימתית.

המקהלות הגיעו במשך שנות פעילותן להישגים מוזיקליים וחינוכיים רבים ולהוקרה מקצועית.

המקהלות השתתפו בתחרויות ופסטיבלים בינלאומיים, מבצעות יצירות מקוריות של טובי המלחינים הישראלים ומשתתפות בקונצרטים של מיטב התזמורות בישראל, כמו התזמורת הפילהרמונית הישראלית, האופרה הישראלית החדשה, התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, התזמורת הקאמרית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים, סימפונט רעננה ותזמורת נתניה - הקאמרית הקיבוצית. המקהלות מקיימות גם שיתופי פעולה עם התיאטרון הקאמרי ועם זמרים ומלחינים כמו דויד ברוזה ושלמה גרוניך.

מקהלות מורן מעורבות בתרומה לקהילה. כל מקהלה יצרה חיבור עם קבוצה עימה היא פועלת בשיתוף פעולה, או מביאה את שימחת השירה לליבה.

פרויקטים נבחרים הם פעילות מוזיקלית עם ילדים מתרבויות שונות, בני נוער בסיכון, נוער בצרכים מיוחדים וילדים חולי סרטן בבית החולים שניידר.

נעמי פארן הוזמנה להציג את מודל הפעילות המוזיקלית ורתימתה לתרומה לקהילה בכנס מקצועי באוניברסיטת ייל היוקרתית בארצות הברית. למקהלת מורן אגודת ידידים הפעילה בישראל ובפריז. המקהלות פועלות כעמותה, ומסתייעות בתמיכה מקרנות ומתרומות.

נעמי פארן היא המנצחת והמנהלת של מקהלות מורן. לצדה פועלות שרית שטקלר, מנצחת "צעירי מורן" ו"קטנטני מורן", כרמל עמית-אנטוקולסקי כמנצחת-משנה מאז 2009, הדס פארן-אסיה כמורה לקול במקהלות מורן, וכן הפסנתרנים אייל באט ואולג יקירביץ'.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0