מערבל מזון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מערבל מזון הוא אביזר מטבח חשמלי המשמש להקצפה וערבול של מוצרי מזון. ישנם שני סוגי מערבלים עיקריים - מערבל נייח ומערבל ידני.
מערבל המזון הידני הומצא בשנת 1870 על ידי טרנר ויליאמס ונועד במקור רק להקצפת ביצים.
מערבל המזון הידני מוחזק ביד באמצעות ידית המחוברת למכל ובו מנוע חשמלי המסובב שני מטרפים שיש להשקיע בתוך המזון אותו רוצים להקציף.
מערבל המזון הנייח דומה במהותו למערבל מזון ידני אך הוא כולל גם כן התומך במשקל המנוע והמטרפים ומאפשר למכשיר לעמוד יציב. מערבל מזון זה הומצא והחל להימכר ב-1918 בארצות הברית.
במערבלי המזון המודרניים ישנה אפשרות לוויסות מהירות ההקצפה.
תפקידי מערבל המזון וסוגי המטרפים השונים
- המטרף הקלאסי - דמוי מטרפה. נועד להקצפת ביצים, אקוופאבה או שמנת מתוקה לקצפת ויכול לשמש גם לערבוב בלילות.
- וו ערבול (נקרא בסלנג "וו גיטרה" או "וו K" עקב צורתו במערבלי מזון של חברת "קנווד") - נועד בעיקר לשם הקצפת מסות שומניות (מרגרינה, סוכר וביצים) ויכול לשמש גם בהכנת בצק פריך. הוו עשוי מסגסוגת אלומיניום. שאריות שנותרו על גבי הוו מנוקות בעזרת כף היד או קלף בלבד. הכנת בצק פריך מתבצעת בעזרת וו ערבול בלבד. ניתן לערבב בעזרת הוו מסות נוספות הדורשות עיבוד או ערבוב והן כבדות מדי לשם שימוש במטרפה ומכבידות על חוטיה (למשל בצק רבוך).
- וו לישה - וו זה משמש להכנת בצקים ובעיקר כאלה הדורשים לישה מרובה כמו בצק שמרים או בצק פסטה. נקרא "קפטן הוק" בפי הקונדיטורים, בשל צורתו המזכירה יד תותבת של שודדי ים.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: מערבל מזון |
31717758מערבל מזון