מלינדה גייטס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מלינדה גייטס
Melinda Gates
לידה דאלאס, טקסס, ארצות הבריתארצות הבריתארצות הברית
מקום מגורים מדינה, וושינגטון, ארצות הברית ארצות הבריתארצות הברית
השכלה

תואר ראשון בכלכלה ומדעי המחשב

תואר שני במנהל עסקים
תפקיד יושבת ראש בקרן ביל ומלינדה גייטס
בן זוג ביל גייטס (1 בינואר 1994 - 3 במאי 2021)

מלינדה פרנץ' גייטסאנגלית: Melinda French Gates; נולדה ב-15 באוגוסט 1964) היא יושבת ראש משותפת בקרן הצדקה הגדולה בעולם[1], קרן ביל ומלינדה גייטס, אותה ייסדה יחד עם בעלה לשעבר ביל גייטס.

ביוגרפיה

תחילת דרכה

נולדה בשם מלינדה אן פרנץ' בדאלאס שבטקסס, בת למשפחה אמריקנית קתולית מהמעמד הבינוני. אביה היה מהנדס, שעבד קשה כדי לאפשר לארבעת ילדיו ללמוד באוניברסיטה. כאשר הייתה בת 16 רכש אביה מחשב, וגייטס הנערה הייתה שבויה בקסמו[2]. לאחר לימודיה בתיכון פרטי לנערות, התקבלה גייטס ללימודי תואר ראשון בכלכלה ומדעי המחשב באוניברסיטת דיוק, אותם סיימה ב-1986. היא המשיכה ללימודי תואר שני במנהל עסקים בבית הספר לעסקים על שם פיוקווא באותה האוניברסיטה, אותם סיימה ב-1987.

בסמוך לסיום לימודיה לתואר שני, שלחה חברת מיקרוסופט צוות לאוניברסיטת דיוק, לשם גיוס כוח אדם איכותי לחברה. גייטס ביקשה להתקבל לעבודה, וכך פגשה את בעלה לעתיד, ביל גייטס, יו"ר מיקרוסופט ואדריכל התוכנה הראשי שלה באותה עת. גייטס התקבלה לתפקיד ניהולי במיקרוסופט, ואף החלה לנהל מערכת יחסים עם ביל גייטס. השניים נישאו לאחר כשש שנים, ב-1 בינואר 1994, בטקס באחד מאיי הוואי. בעת עבודתה במיקרוסופט שקדה על מספר מיזמים, בהם מיקרוסופט בוב, שנחל כישלון חרוץ. גייטס פרשה מעבודתה במיקרוסופט עם לידת בתה הבכורה ב-1996. בהמשך ילדה בן ובת נוספים. ב-3 במאי 2021 הודיעו בני הזוג כי הם מפרקים את קשר הנישואין ביניהם, ובאוגוסט 2021 התגרשו.[3]

קרן - ביל ומלינדה גייטס

ערך מורחב – קרן ביל ומלינדה גייטס

ב-1994 ייסד ביל גייטס את קרן ויליאם ה. גייטס על שם אביו, שהופקד על ניהולה. מטרתה של הקרן: צמצום חוסר הצדק בארצות הברית ובעולם. ב-2000 ייסדו ביל ומלינדה גייטס את הקרן הנושאת את שמם, גלגול מתקדם של הקרן על שם אביו של גייטס. ביל גייטס, מלינדה גייטס וויליאם ה. גייטס האב הם שלושת יושבי הראש המשותפים של הקרן, הפועלת ברחבי העולם, בעיקר בתחומי הבריאות והחינוך, ולאחר הזרמה של יותר מעשרים מיליארד דולר על ידי בני הזוג גייטס, הפכה לקרן הצדקה הפרטית העשירה ביותר בעולם. כיום עמותת הצדקה מקדמת מטרות בריאותיות וחברתיות בעולם.

בשנת 2006 הודיע המולטי-מיליארדר וורן באפט כי בכוונתו לתרום 30 מיליארד דולר לקרן של בני הזוג גייטס, על-פני 20 שנה[4]. באפט הוא חבר קרוב של בני הזוג גייטס, וכבר קודם לכן הודיע על כוונתו לתרום את רוב הונו לצדקה.

עיסוקים נוספים, הוקרה וחייה הפרטיים

ניסיונה הניהולי (ואף פרסומה) של מלינדה גייטס הביאו אותה לשבת במספר דירקטוריונים וחברי נאמנים של מוסדות שונים, בהם אוניברסיטת דיוק והוושינגטון פוסט.

ב-2005 נבחרה לאשת השנה של השבועון טיים יחד עם בעלה וכוכב הרוק בונו. הכבוד ניתן לשלושה לאות הוקרה על פעילות הצדקה שלהם. ב-2006 זכו בני הזוג גייטס בפרס נסיך אסטוריאס, העיטור היוקרתי ביותר שמעניקה ספרד, כהוקרה על פעילותם הפילנתרופית. השניים נוסעים רבות ברחבי העולם כחלק מפעילותם זו. ב-2016 החליט נשיא ארצות הברית ברק אובמה להעניק לבני הזוג את מדליית החירות הנשיאותית, עיטור הכבוד הגבוה במדינה[5].

מלינדה וביל גייטס התגוררו עם שלושת ילדיהם באחוזה בעיירה מדינה שבמדינת וושינגטון, על גדת אגם וושינגטון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מלינדה גייטס בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32248777מלינדה גייטס