מיסליבסקה
נקניק מיסליבסקה (נקניק ציידים) (בפולנית: Kielbasa myśliwska) הוא סוג של קילבסה (נקניק פולני) מעושן קלות ומיובש.
מאפיינים
המרכיבים שלו הם בשר חזיר, מלח, פלפל, וערער.[1] אורכו בדרך כלל בסביבות 10 ס"מ ואורך ורוחבו כ-2.5 ס"מ בקוטר. לפחות מותג אחד, המיוצר בפולין, אך נמכר בבריטניה, מכיל גם בשר בקר וגם בשר חזיר.
כפי שמשתמע מהשם הנקניק מועדף על ציידים, דייגים ועובדי חוץ אחרים.[2] [3] הוא רשום תחת השם "kiełbasa myśliwska staropolska" כמוצר בשר מסורתי בפולין ומוצר בעל התמחות מסורתית מובטחת באיחוד האירופי[4] ובבריטניה.[5]
צריכה
מיסליבסקה פרוסה משמשת בדרך כלל להכנת כריכים עם לחם שיפון. כפי ששמה מרמז, היא כאמור מזון לציידים, פועלי בניין וכו'. אולי בגלל האופן הפשוט שבו הוא מאוחסן הוא נפוץ לצריכה לצד נקניק Jalowcowka ועם וודקה ערער.
לפולנים ברחבי העולם, ניחוח ערער, שיח בר עם פירות יער בטעמים חריפים, קשור ביערות, בחיק הטבע, לציד ולעיסוקים אחרים בחוץ. ערער הוא גולת הכותרת העיקרית של הטעמים של שני הנקניקים המעושנים המוצקים, בעלי הגוף, בנוסף לכך שהוא מתובל בגרגרי ערער מרוסקים, הוא מעושן גם בעשן עץ ערער. כלומר, נקניקים האלה אינם צריכים קירור ויש להם 'חיי מדף' ארוכים במיוחד. ניתן לקחת נקניקיית ערער לפיקניקים ולאתרי קמפינג, לטיולי דיג ומסעות ציד. אבל זהוא גם חטיף מצוין בכל מקום ובכל זמן.
גלריה
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Małecki, J; Sołowiej, B G (2019-10-14). "Traditional and regional meat products in Poland". IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. 333: 2. doi:10.1088/1755-1315/333/1/012006. ISSN 1755-1315.
- ^ Sula, Mike (2019-04-18). "A guide to Polish sausage". Chicago Reader (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-09-19.
- ^ Strybel, Robert; Strybel, Maria (2005). Polish Heritage Cookery (באנגלית). Hippocrene Books. pp. 783–784. ISBN 978-0-7818-1124-8.
- ^ "Kiełbasa myśliwska staropolska". European Union. נבדק ב-30 באוקטובר 2021.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Kiełbasa myśliwska staropolska". UK Government. נבדק ב-30 באוקטובר 2021.
{{cite web}}
: (עזרה)
37666559מיסליבסקה