מילנסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מילנסה
Milanesa napolitana (1).jpg
Cotoletta alla milanese.jpg

מילָנֵסַה הוא גרסה דרום אמריקאית לשניצל הווינאי או מאכל בשרי המקובל במילאנו. המאכל הגיע לאזור במהלך ההגירה הגדולה מאיטליה לאמריקה הלטינית ובעיקר לארגנטינה מהמחצית השנייה של המאה ה-19 ועד הפסקת ההגירה החופשית אחרי המהפכה הצבאית בארגנטינה בספטמבר 1930. שמו של המאכל מרמז על מקורו של מאכל דומה שמקורו בעיר מילאנו. מילנסה טיפוסית מבוססת על פרוסת בשר שטוחה הנטבלת בביצה טרופה ובפירורי לחם או קמח, מתובלת על פי טעם ומטוגנת בשמן לא עמוק. לעיתים המילנסה תהיה אפויה בתנור מטעמים בריאותיים. בדרך כלל הבשר הוא בשר בקר, אך מקובל להכין את המאכל גם מפרוסות של עוף או דג.

מילנסה א לה נפוליטנה או סופר מילנסה היא מילנסה מכוסה ברוטב עגבניות, מוצרלה ושינקן.

המילנסה לרוב תוגש חמה בליווי צ'יפס או פירה, או קרה ככריך בליווי סלט ירקות.

בארגנטינה ובאורוגוואי מקובל להגיש את המנה גם עם ביצת עין מלמעלה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מילנסה בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0