מיכל בן-שחר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מיכל בן-שחר היא מדענית ישראלית, מרצה בכירה לחקר המוח ובלשנות וראש המעבדה לנוירו-בלשנות במרכז לחקר המוח על שם לסלי וסוזן גונדה באוניברסיטת בר-אילן. עוסקת בעיבוד וייצוג שפה במוח, תחום התורם להבנת ליקויי קריאה וגמגום.

ביוגרפיה

מיכל בן-שחר נולדה בקיבוץ יפעת. היא בוגרת התוכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן, ובעלת תואר מוסמך בהצטיינות בפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב. ב-2005 הוענק לה דוקטורט מאוניברסיטת תל אביב על עבודתה בפיתוח של שיטות הדמיה מוחית למחקר של ייצוג ועיבוד שפה במוח, בהנחיית פרופ' יוסף גרודזינסקי.

מחקר הפוסט דוקטורט שלה נערך במחלקה לפסיכולוגיה של אוניברסיטת סטנפורד, בשיתוף עם פרופ בריאן וונדל. המחקר התרכז בדרך שבה אזורי המוח המעורבים בקריאה מפתחים רגישות מוגברת למילים כתובות במהלך רכישת הקריאה.

בשנת 2008 הצטרפה לסגל האקדמי הבכיר של אוניברסיטת בר-אילן כחברת החוג לבלשנות וספרות אנגלית וחברה במרכז לחקר המוח ע"ש גונדה.

בשנים 2015 - 2016 הייתה פרופסורית אורחת במרכז הרפואי של אוניברסיטת סטנפורד.

בשנת 2017 התמנתה לראש הכנס הבינלאומי לנוירוביולוגיה של שפה ולחברת הוועד המנהל של האגודה הבינלאומית לנוירוביולוגיה של שפה[1]

מחקרים (מבחר)

מחקריה של ד"ר בן-שחר עוסקים במנגנונים המוחיים המעורבים בעיבוד שפה, ובשיטות הדמיה מוחית המאפשרים לזהות הבדלים בעיבוד שפה באוכלוסיות שונות. למשל, מחקריה מראים הבדלים בקישוריות מוחית אצל אנשים בוגרים בעלי גמגום התפתחותי, ומצביעים על הבדלים מוחיים בקישוריות במערכת השפה בילדים שנולדו פגים. בן-שחר הייתה מראשוני החוקרים בישראל שאימצו שיטות של הדמיה מוחית תפקודית (functional MRI) כדי לחקור כיצד המוח מעבד מאפיינים מורכבים של שפה כגון תחביר.

בסדרת מחקרים ביחד עם עמיתים, הראתה כיצד תהליך לימוד קריאה מתבסס על שינויים בקשרים במוח עם התפתחות בילדות, מחקרים אלו זכו לתהודה ופרסים[2]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27205224מיכל בן-שחר