מיונגדונג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיונגדונג
בהנגול: 명동
בהנג'ה: 明洞
מראה ממיונגדוג
מדינה קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית קוריאה הדרומית
עיר סיאול
רובע ג'ונג גו (הרובע המרכזי)
שטח 0.99 קמ"ר
אוכלוסייה
 ‑ בשכונה 3,320 (2013)
 ‑ צפיפות 3,400 נפש לקמ"ר (2013)
קואורדינטות 37°33′49″N 126°59′04″E / 37.56361°N 126.98444°E / 37.56361; 126.98444

מיונגדונגקוריאנית - בהנגול:명동, בהנג'ה:明洞, ‏Myeong-dong, משמעות המילים "העיר המוארת" או "השכונה המוארת") היא שכונה ברובע ג'ונג-גו בסיאול, קוריאה הדרומית הנמצאת בין השכונות צ'ונגמו-רו, יולג'י-רו ו- ונמדאימון-רו. שטחה 0.99 קמ"ר ובשנת 2013 מספר תושביה היה 3,320. היא בעיקר אזור מסחרי ומהווה אחד מאזורי המסחר והתיירות של סיאול. בשנים 2011-2013 דורג הרחוב מיונגדונג כאחד מרחובות המסחר היקרים בעולם. האזור ידוע גם בשני אתרים בעלי חשיבות היסטורית ותרבותית: קתדרלת מיונגדונג ותיאטרון נאנטה מיונגדונג .

היסטוריה

מיונגדונג או "מייג'י-צ'ו" בימי הכיבוש היפני

מיונגדונג ידועה עוד מתקופת שושלת ג'וסון כשנקראה מיונגריאבאנג והייתה בעיקר שכונת מגורים. תחת הכיבוש היפני שונה שמה ל מיונגצ'יג'ונג או ביפנית -מייג'י-צ'ו והפכה לאזור מסחר, בהשפעת צמיחת המסחר בשכונה השכנה, צ'ונגמורו. אחרי החזרת העצמאות, בשנת 1946 הוכרזה כשכונה בפני עצמה.

אחרי מלחמת קוריאה ובשנות ה-1960 שגשגה השכונה מבחינה כלכלית והענף הפיננסי מנמדאימון-רו ומיולג'ירו התחילו להתרחב אל תחומה. שופצו בתים רבים ונבנו בניינים גבוהים. נפתחו בה חנויות כל-בו רבות, מרכזי קניות, בתי מלון, מסעדות, חנויות יוקרתיות ובוטיקים והאזור עם הרחוב בעל אותו שם הפכו בשנות ה-1970 למכה של הצעירים ושל האנשים האופנתיים.

בנוסף להיותו אזור מסחר ופיננסי, הפכה מיונגדונג, כולל הקתדרלה שלה לאתר פופולרי להפגנות ומחאות פוליטיות במיוחד בשנים 1980-1990 הסוערות.

במרץ 2000 הוכרזה מיונגדונג לאזור לקידום התיירות והיה לאחת התחנות בסיור הרשמי של העיר הנועד לתיירים.

אפיונים

המרכז הפיננסי של סיאול מתחלק בימנו בין מיונגדונג ל-יאוידו, שבה נמצאת הבורסה של קוריאה. עם החברות החשובות לביטוח, לשירותים פיננסים, השקעות שיש להן המושב במרכזי במיונגדונג ניתן למנות סיטי בנק, קבוצת SK, בנק קוקמין, Korea Exchange Bank,Lone Star Funds, החברה הבנקאית סומיטומו מיצוי, AIG קוריאה, חאנה בנק, HSBC. לא רחוק נמצא גם בנק קוריאה.

בשכונה נמצא הבניין של שגרירות סין לשעבר שנפתחה לראשונה ב-4 בינואר 1949, וננטש ב-2002 לטובת מושב חדש בשכונת היוג'ה-דונג. במקום נמצא מרכז לתרבות סינית ובית ספר יסודי סיני ומסביב - ה"צ'יינה טאון" של סיאול עם חנויות, מסעדות ובתי קולנוע סינים[1], המשרד הראשי של YWCA, אולם אונסק"ו, תיאטרון מיונגדונג וקתדרלת מיונגדונג, הקתדרלה הרומית-קתולית הוותיקה בקוריאה. פרט לשעות המוקדמות של הבוקר והשעות המאוחרות לפריקת הסחורות, הרחוב הראשי ורוב הרחובות הם מדרחוב.

קניות

בשכונה בולטות חנויות יוקרתיות המוכרות בקמעונאות במחירים ממוצעים עד גבוהים, שלוחות של מותגים בינלאומיים כולל לקוסט, פולו רלף לורן, פורוור 21, בולגרי ולואי וויטון, וכן מותגים קוריאנים בתחום הקוסמטיקה כמו Skin Food,Nature Republic,Missha ,The Face Shop . קיימים גם מרכזי קניות וחנויות כלבו כמו "לוטה", "שינסראי", "מיליורה", "אם פלאזה" ואחרים. המקום מושך צעירים ותיירים רבים. באוגוסט 2012 כחלק מתוכנית ההתפשטות שלה לסין, בתוך חנות הכלבו "לוטה" בעיר טיאנז'ין בארץ זו שחזור דגם של הרחוב מיונגדונג עם הסניפים של Missha, The Face Shop and Skin Food.

אירועים

  • פסטיבל מיונגדונג - הוקם בשנת 1982 ומתקיים בדרך כלל פעמיים בשנה: בין מרץ-אפריל באביב ובחודש ספטמבר בסתיו. במסגרתו מתנהלים מצעדים, מופעי מוזיקה וריקודים, מופעי אופנה והצגות. חנויות רבות מעניקות הנחות ומבצעים.
  • ב-2012 השכונה אירחה את מצעד הרחוב של פסטיבל העולמי לריקוד צ'אונאן[2]

תחבורה

את מיונגדונג משרתת בדרום תחנת הרכבת התחתית מיונגדונג ובצפון תחנת הרכבת התחתית יולג'ירו 1-גא.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27357250מיונגדונג