מאטר פניר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאטר פניר
Matar-Paneer.JPG

מאטר פניר הוא מאכל צפון הודי ופאנג'בי צמחוני[1] המכיל אפונה ופניר ברוטב על בסיס עגבניות,[2] מתובל בגאראם מסאלה.

המנה מוגשת לעיתים קרובות עם אורז וסוג של לחם הודי (נאן, פראטה, פורי או רוטי בהתאם לאזור). לעיתים קרובות מוסיפים מרכיבים שונים אחרים, כגון תפוח אדמה (אלו), תירס, יוגורט או שמנת. [3] [4]

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאטר פניר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Jaffrey, Madhur (2016). Tandoori Chicken in Delhi:Partition and the Creation of Indian Food. Knopf Doubleday Publishing. ISBN 9781101972588.
  2. ^ The World Religions Cookbook - Arno Schmidt, Paul Fieldhouse. p.120.
  3. ^ Bansal, Priya (2017-11-08). "Health benefits of Matar Paneer". Priya Bansal. נבדק ב-2018-09-16.
  4. ^ "Mattar Paneer - Spiced Peas with Homemade Cheese or Tofu". www.indianasapplepie.com (באנגלית). נבדק ב-2018-09-16.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0