לשכת העיתונות והמידע הפדרלית (גרמניה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לשכת העיתונות והמידע הפדרלית
Presse- und Informationsamt der Bundesregierung
מידע כללי
מדינה גרמניהגרמניה גרמניה
משרד אחראי משרד הקנצלר הפדרלי
תאריך הקמה 16 בספטמבר 1949
ממשלה ממשלת גרמניה
מטה מרכזי ברלין
עובדים 540
תקציב 135,518 אירו

לשכת העיתונות והמידע הפדרליתגרמנית: Presse- und Informationsamt der Bundesregierung) הוא הגוף הממשלתי המרכזי בגרמניה, העוסק בהפצת מידע לציבור ובקשר עם התקשורת. הגוף הוקם במטרה לתאם את פעילות התקשורת של הממשלה הפדרלית ולספק מידע מדויק ומעודכן לתקשורת ולציבור הרחב על פעילויות הממשלה והמדינה. הוא פועל כגוף המרכזי להנגשת מידע לתקשורת, והוא מהווה חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה התקשורתית של ממשלת גרמניה.

היסטוריה

לשכת העיתונות והמידע הוקמה בשנת 1953, לאחר מלחמת העולם השנייה, כחלק מהמאמץ לשקם את מערכת התקשורת הממשלתית בגרמניה ולספק מידע אמין ומדויק לציבור בשיקום המדינה לאחר שנים של דיכוי. תפקידו הראשון היה להבטיח שיתוף פעולה הדוק בין הממשלה והתקשורת כדי להבטיח שהמדינה תוכל להציג את פעולותיה בצורה ברורה לציבור הגרמני ולעולם הרחב. במהלך שנות ה-60 וה-70, עם התחזקותה של הדמוקרטיה הפדרלית בגרמניה, לשכת העיתונות והמידע המשיכה למלא תפקיד חשוב בהנחיית התקשורת הממשלתית. זאת הייתה תקופה של עלייה במודעות הציבורית ובדרישה לשקיפות, במיוחד לאחר תקופות של דיכוי פוליטי תחת השלטון הנאצי. בעקבות זאת, הלשכה נדרשה להיענות לאתגרים חדשים של קשר עם הציבור תוך שמירה על מסר אחיד וברור.[1]

החל משנות ה-90, הלשכה העמיקה את מאמציה כדי לנהל את הדימוי של גרמניה בעולם ובמיוחד בנושאים של פוליטיקה בינלאומית ויחסים דיפלומטיים. היא עסקה בהנגשת מידע על גרמניה ברחבי העולם, הן לגבי ההיסטוריה של המדינה והן בנוגע למדיניות הפנים והחוץ שלה. הלשכה הרחיבה את פעילותה לאתרי אינטרנט ופרסומים במגוון שפות זרות, מתוך מטרה להציג את גרמניה כמדינה פתוחה ומודרנית בפני הקהל העולמי. עם תחילת המאה ה-21 וההתפתחות המהירה של אמצעי תקשורת דיגיטליים, גיבשה הלשכה מערכות חדשות של הפצת מידע, כמו אתרי אינטרנט מקומיים ובינלאומיים, בלוגים ממשלתיים ופעילות רבה במדיה החברתית. גוף זה המשיך להיות המרכזי של ממשלת גרמניה שמפקח על הפצת הודעות לעיתונות, פרסומים רשמיים, ועמדות הממשלה בנוגע לאירועים פוליטיים, חברתיים וכלכליים במדינה ובעולם.

תפקידים

תפקידי לשכת העיתונות והמידע הפדרלית:[1]

  • הפצת הודעות רשמיות לעיתונות, המעדכנות את הציבור והעיתונות על החלטות ממשלתיות, חוקים חדשים, פעילויות הממשלה, ביקורים רמי דרג ועוד.
  • יוזמת ומבצעת תוכניות תקשורת, שמסייעות בהבהרת מדיניות הממשלה לציבור, באמצעות אמצעי תקשורת מגוונים, כגון סרטונים, קמפיינים פרסומיים ופרסומים דיגיטליים.
  • אחראית תיאום עם התקשורת הבינלאומית, במטרה לשמור על תדמיתה של גרמניה בעולם ולקדם את יחסיה הדיפלומטיים עם מדינות אחרות. זה כולל אתרי אינטרנט בשפות זרות, תרגום חומרים ופרסום מידע על גרמניה ברחבי העולם.
  • עוקבת אחרי השפעת ההודעות לעיתונות והקמפיינים הציבוריים, על מנת להעריך את השפעתם על הציבור ולקבוע אם יש צורך בשינויים או עדכונים בהודעות ובתכנים.

מבנה

לשכת העיתונות והמידע הפדרלית כפופה ישירות למשרד הקנצלר של גרמניה (Bundeskanzleramt), ומנוהלת על ידי מנהל כללי, הנקרא "ראש לשכת העיתונות והמידע". הצוות בלשכה מורכב ממומחים לתקשורת, עיתונאים, דוברים ופקידים ציבוריים, העוסקים במילוי מטרות הגוף בצורה מקצועית וממוקדת.

לשכת העיתונות והמידע מחולקת למספר יחידות ארגוניות

  • היחידה המדינית: אחראית על פרסום מידע הנוגע למדיניות החוץ של גרמניה ויחסיה עם מדינות אחרות.
  • היחידה הפוליטית: אחראית על פרסום מידע בנוגע לפעולות ומדיניות הפנים של הממשלה.
  • המחלקה להנגשת מידע ציבורי: אחראית על עיבוד והפצת מידע לציבור דרך ערוצים שונים, כגון אתרי אינטרנט, מדיה חברתית, פרסומות ועוד.

בנוסף, קיימים משרדים אזוריים של לשכת העיתונות והמידע המיועדים לתיאום הפעולות המקומיות במדינות הפדרליות השונות של גרמניה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 History and tasks, Website of the Federal Government | Bundesregierung, ‏January 2, 2023
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

לשכת העיתונות והמידע הפדרלית (גרמניה)39908844Q869805