לקט ישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמליל לקט ישראל

לקט ישראל הוא בנק המזון הגדול בישראל אשר הוקם בשנת 2003 והוא הארגון היחיד בישראל העוסק בהצלת מזון בלבד, למען הזקוקים לו.

פעילויות העמותה

הצורך ההולך וגדל במזון בקרב חלק ניכר באוכלוסייה, ומנגד – עודפים רבים של מזון שנזרקים, הובילו בשנת 2003 להקמת ארגון לקט ישראל על ידי ג’וזף גיטלר.

עם עלייתו ארצה, נחשף ג'וזף לסיפוריהם של אנשים נורמטיביים, שלמרות עבודתם המאומצת אינם מצליחים לפרנס בכבוד את משפחותיהם. הוא הבין שהסטטיסטיקה המדאיגה של העוני במדינת ישראל איננה משקפת רק את אותן "אוכלוסיות מיוחדות", אלא מתייחסת למאות אלפי ישראלים חרוצים העובדים ונאבקים כדי לשרוד - אך נותרים מתחת לקו העוני. ג'וזף לקח חופשה מהעסק המשפחתי וחקר את הנושא.

הצורך היומיומי של עמותות ומוסדות הסיוע במזון למול כמויות עצומות של עודפי המזון האיכותי המושלכות- הובילו אותו לתובנה כי עליו לייבא ארצה את רעיון הצלת המזון, שהיה נפוץ ומוכר בארצות הברית והוא פשוט וטבעי: חיבור בין כמויות עצומות של עודפי מזון איכותי ומזין, לבין אלו הזקוקים לו. 

כיום, מוביל הארגון את תחום הצלת עודפי המזון והוא הארגון היחיד בישראל שכל עיסוקו הצלת מזון, למען הזקוקים לו.

2.3 מיליון טון של מזון מושלכים בישראל בשנה, חצי מהכמות ניתן להציל. כך קובע דו”ח אובדן המזון והצלת המזון 2017[1]. מודל הפעילות של לקט ישראל מאפשר להפוך את עודפי המזון של האחד, למזון וביטחונו התזונתי של האחר, שידו אינה משגת.

מדי יום אוסף הארגון עודפי מזון טריים ומזינים ממגוון מקורות: תוצרת חקלאית משדות, מטעים ובתי אריזה, מזון מבושל מבתי מלון, מחברות קייטרינג, מצה”ל ועוד.

את המזון מוביל הארגון ל־175,000 נתמכים באמצעות 195 עמותות בכל רחבי הארץ. הארגון פועל כל העת לחיפוש מקורות נוספים של עודפי מזון מתוך מטרה לממש את חזונו: הצלת כל עודפי המזון הראויים בישראל למען אלה הזקוקים להם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0