לחם עם עגבניות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | מיורקה, קטלוניה |
מרכיבים עיקריים | לחם, שום, עגבנייה |
לחם עם עגבניות הוא מאכל מסורתי במספר מטבחים ים תיכוניים. בקטלוניה נקרא "Pa amb tomàquet", ובמיורקה נקרא Pa amb oli או Pamboli (לחם עם שמן).
המאכל מורכב מפרוסות לחם, לעיתים קלויות, אשר שופשפו בחצי עגבנייה בשלה למען הטעם, בתוספת שמן זית ומלח. לעיתים משופשף הלחם גם בשום לפני הוספת העגבניות.
המאכל (בגירסה קצת שונה) היה מוכר גם בירושלים של תחילת המאה ה-20, ושמו ביידיש היה שירעס מיט ברייט מיט טאמטע.
המאכל נחשב למנת הדגל של המטבח הקטלוני ומוגש במסעדות רבות במקום הלחם הרגיל, לצד מאכלים כגון נקניקיות, גבינות, אנשובי, דגים, ירקות קלויים ועוד.