לבנה (גבינה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
לבנה עם שמן זית | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
אזור מוצא | המזרח התיכון |
גבינות | |
סוג חלב | כבשים, בקר, עיזים |
לַבַּנֶה (בערבית: لبنة) היא גבינה מזרח תיכונית, אותה מכינים מיוגורט כבשים, מיוגורט בקר, או מיוגורט עיזים.
ללבנה מרקם הנע בין רך (כגבינה לבנה רכה) לחצי-רך (בדומה לבצק). הטעם נייטרלי עד חמצמץ. כדי למנוע את קלקולה לזמן רב יותר ניתן גם לייבש אותה (ועל ידי כך היא מתקשה יותר). יש המגישים לבנה בצורת כדורים בשמן זית. ניתן גם להגיש אותה עם תבלינים דוגמת זעתר. היא נמכרת במרכולים גם כגבינה למריחה.
הלבנה פופולרית כמנת מֵזֵא וכממרח לכריך. טעמה של הלבנה תלוי במידה רבה בסוג החלב שבו משתמשים. לבנה מחלב פרה היא בעלת טעם עדין יותר מלבנה שהופקה מסוגי חלב אחרים. בלבנון ישנו סוג לבנה העשוי מחלב עיזים, הנקרא "אנבָריז".
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: לבנה |
- גבינת לבנה, בפורטל שיתוף המתכונים
- אריק בונפיס, פלפלונים צבעוניים ממולאים בממרח לבנה וגבינת עזים(הקישור אינו פעיל), באתר וואלה
- איך להכין יוגורט ולבנה בבית
- לבנה מאלף ועד תיו עם מקס מלכיאל
33342897לבנה (גבינה)