לבנה (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לבנה
لبنة
לבנה עם שמן זית
לבנה עם שמן זית
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא המזרח התיכון
גבינות
סוג חלב כבשים, בקר, עיזים

לַבַּנֶהערבית: لبنة) היא גבינה מזרח תיכונית, אותה מכינים מיוגורט כבשים, מיוגורט בקר, או מיוגורט עיזים.

ללבנה מרקם הנע בין רך (כגבינה לבנה רכה) לחצי-רך (בדומה לבצק). הטעם נייטרלי עד חמצמץ. כדי למנוע את קלקולה לזמן רב יותר ניתן גם לייבש אותה (ועל ידי כך היא מתקשה יותר). יש המגישים לבנה בצורת כדורים בשמן זית. ניתן גם להגיש אותה עם תבלינים דוגמת זעתר. היא נמכרת במרכולים גם כגבינה למריחה.

הלבנה פופולרית כמנת מֵזֵא וכממרח לכריך. טעמה של הלבנה תלוי במידה רבה בסוג החלב שבו משתמשים. לבנה מחלב פרה היא בעלת טעם עדין יותר מלבנה שהופקה מסוגי חלב אחרים. בלבנון ישנו סוג לבנה העשוי מחלב עיזים, הנקרא "אנבָריז".

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33342897לבנה (גבינה)