לאנגר (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לאנגר
Langres

לַאנגְרצרפתית: Langres) היא גבינה צרפתית מרמת לאנגר שבאזור שמפאן-ארדן.[1] היא בעלת הסמכה של כינוי מקור מבוקר צרפתי (Appellation d'origine contrôlée - AOC) מאז 1991.

מאפיינים

לאנגר היא גבינה מחלב פרה, בצורה גלילית, במשקל של כ-180 גרם. תוך הגבינה (הפטה) המרכזי רך, בצבע קרמי ומעט מתפורר, הגבינה מוקפת בקליפה לבנה של פניציליום קנדידום. זוהי גבינה פחות חריפה מאפואס המתחרה המקומית שלה. מומלץ לאכול אותה בין מאי לבין אוגוסט לאחר 5 שבועות של יישון, אבל היא מצוינת כבר ממרץ עד דצמבר.

הייצור ב-1998 עמד על כ-305 טון, ירידה של 1.61% מאז 1996, ו-2% ממנה מיוצרת בחוות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לאנגר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Jenkins, S.W. (1996). Cheese Primer. Workman Pub. p. 96. ISBN 978-0-89480-762-6. Retrieved March 30, 2018.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37651864לאנגר (גבינה)