לאופאבראוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לאופאבראוד
Laufabrauð
עיצובים מורכבים שונים
ילד מקשט לאופאבראוד לפני הטיגון

לאופאבראודאיסלנדית: Laufabrauð; מילולית "לחם עלים", (לפעמים נקרא גם "לחם פתיתי שלג")[1] הוא סוג מסורתי של לחם איסלנדי שנאכל כמעט אך ורק בעונת חג המולד.[2]

מאפיינים

מקורו מצפון איסלנד, אך הוא נצרך כיום בכל הארץ.[2] הוא מורכב מעוגות שטוחות ודקות מאוד בקוטר של כ-15 עד 20 ס"מ, מעוטר בדוגמאות גאומטריות דמויי עלים ומטוגן קצרות בחֶלֶב (צורה מעובדת של שומן בשר בקר או שומן בשר כבש, המורכב בעיקר מטריגליצרידים) או בשמן חם.[3]

הכנה

ניתן לקנות את לאופאבראוד במאפיות או להכינו בבית, מבצק מוכן או מבצק עשוי בבית.[2] דוגמאות נחתכות ביד או שנוצרות באמצעות גלגלת פליז כבדה, laufabrauðsjárn (כלומר "ברזל עלים").[3] הדפוס הנפוץ ביותר מורכב משורות של דשים דמויי "V"; כל דש חופף עם הבא כדי ליצור עיצוב דמוי צמה. לאחר מכן השורות יכולות ליצור תבנית גדולה יותר, כגון פתית שלג או אות. הכנת לחם עלים בבית היא בדרך כלל משימה משפחתית ולעיתים קרובות חלק מהותי בהכנות לחג המולד, שם מתאספים כמה דורות ולוקחים חלק בקישוט.[4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Nanna Rögnvaldardóttir (2004). Cool Cuisine. Vaka-Helgafell. p. 96. ISBN 9979-2-1767-7. OCLC 253801447.
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 Salvör Gissurardóttir (2000). "Laufabrauð - "Leaf Bread"". אורכב מ-המקור ב-2007-12-15. נבדק ב-2007-12-09.
  3. ^ 3.0 3.1 Hanneck, Maike (2004). Island-Kochbuch (בגרמנית). túrí. pp. 30–31. ISBN 9979-9641-0-3. OCLC 76585143.
  4. ^ Nanna Rögnvaldardóttir. "Leaf Bread for Christmas". אורכב מ-המקור ב-2007-02-16. נבדק ב-2009-11-29.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

לאופאבראוד39732736Q1515205