לאונרד וולף
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
| ||
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים. |
מדינה | הממלכה המאוחדת |
---|
לאונרד סידני ווּלף (באנגלית: Leonard Sidney Woolf; 25 בנובמבר 1880 – 14 באוגוסט 1969) היה תאורטיקן פוליטי, סופר, מו"ל ועובד ציבור בריטי. בעלה של הסופרת וירג'יניה וולף.
ראשית חייו
וולף נולד בלונדון למשפחה יהודית. היה השלישי מבין עשרת ילדיהם של מארי (née de Jongh) ושל ריס סידני וולף (הידוע כסידני וולף), שהיה עורך דין ויועץ של המלכה (Queen's Counsel). בשנת 1892, לאחר מות אביו, נשלח ללמוד בבית ארלינגטון שליד ברייטון אשר בסאסקס. משנת 1894 עד 1899 למד בבית הספר של סנט פול, ובשנת 1899 זכה במלגה למכללת טריניטי בקיימברידג', שם נבחר לחוג הקרוי Cambridge Apostles,[1] והתחבר אל לייטון סטראשי, ג'ון מיינרד קיינס, GE מור ומ.מ פורסטר. תובי סטיפן (אחיה של אשתו לעתיד) היה מיודד עם חברי החוג, אף כי לא היה חבר בחוג. וולף קיבל תואר ראשון בשנת 1902, אך נשאר שם שנה נוספת כדי להתכונן לבחינות של שירות המדינה.
באוקטובר 1904 עבר וולף לציילון (כיום סרי לנקה) כצוער בשירות המדינה, תחילה ביפנה ובהמשך בקאנדי.[2] באוגוסט 1908 מונה לעוזר הנציב הממשלתי במחוז הדרום וניהל את המחוז המבנטוטה. במאי 1911 חזר וולף לאנגליה לשנת חופש ובתחילת 1912 התפטר משירות המדינה. באותה שנה התחתן עם וירג'יניה סטיפן.
לאונרד ווירג'יניה וולף גרו תחילה ב־17 The Green Richmond ובתחילת מרץ 1915 עברו לבית האוגרט הסמוך, בדרך גן העדן.[3]
בשנת 1919 רכשו בני הזוג וולף את הבית העגול ב-Pipe Passage ב-Lewes, אך תוך זמן קצר הם מכרו אותו ווירג'יניה רכשה את בית מונק שליד רודמל, בית שהיה מוקף בגינה ובבוסתן.[4]
ללאונרד ולוירג'יניה כאחד נודעה השפעה רבה על חוג בלומסברי, שכלל גם את החברים הוותיקים של לאונרד מ-Cambridge Apostles, מתקופת לימודיו. בדצמבר 1917 היה וולף לאחד המייסדים של מועדון 1917 שנפגש ברחוב ג'רארד שבסוהו.
כתיבה
לאחר הנישואין פנה וולף לכתיבה ופרסם את הרומן הראשון שלו, הכפר בג'ונגל (The Village in the Jungle, 1913), המבוסס על שנותיו בציילון. ומאז פרסם ספרים בתדירות של אחת לשנתיים לערך.
במהלך מלחמת העולם הראשונה, לא גויס וולף לשירות צבאי מטעמים רפואיים. הוא פנה לפוליטיקה ולפעילות חברתית והצטרף למפלגת הלייבור ולאגודה הפביאנית, וכתב דרך קבע בעבור New Statesman. בשנת 1916 הוא כתב את ממשל בינלאומי והציע שסוכנות בינלאומית תאכוף שלום על העולם.
וולף הקדיש חלק ניכר מזמנו לטיפול בוירג'יניה שבריאותה הנפשית הידרדרה והוא עצמו סבל מדיכאון. בשנת 1917 קנו השניים בית דפוס קטן והקימו את הוצאת הוגארת. הפרויקט הראשון שלהם היה עלון, שהודפס ידנית ונכרך בידיהם, ובתוך עשור שנים הפכו לבית הוצאה לאור במלא מובן המילה. באמצעותו הוציאו לאור את הרומנים של וירג'יניה, את כתביו של לאונרד ובין היתר, גם את המהדורה הראשונה של ארץ הישימון מאת ט.ס. אליוט. וולף המשיך לנהל את בית ההוצאה לאור עד מותו. וירג'יניה סבלה מקשיים נפשיים לאורך כל חייה ולבסוף התאבדה בטביעה בשנת 1941.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:בריטניקה
פרמטרי חובה [ 1 ] חסרים- כתבי לאונרד וולף בפרויקט גוטנברג (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ WOOLF, LEONARD SIDNEY, Cambridge University
- ^ "Letter", Daily News, LK, 2 באוקטובר 2002, אורכב מ-המקור ב-14 בינואר 2011
{{citation}}
: (עזרה) - ^ "Virginia Woolf (1882-1941) and Hogarth House"
- ^ "Virginia’s Round House in Lewes up for sale"
31855079לאונרד וולף