כרמזלך
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
כרמזלך | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | לביבות |
מרכיבים עיקריים | קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, ביצים |
כרמזלך (גם חרמזלך או בובלך, ביידיש: כרעמזלעך, ריבוי של כרמזל), הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי הנאכל בפסח. הכרמזלך הן לביבות שטוחות מטוגנות העשויות מקמח תפוחי אדמה או מקמח מצה יחד עם ביצים. קיימת גרסה מלוחה עם מלח ופלפל שחור או גרסה מתוקה עם סוכר או דבש.
השם כרמזלך מתייחס גם למחבת המשמשת באופן מסורתי כדי ליצור את הלביבות. קיימת גרסה של כרמזלך תפוחי אדמה הדומה ללביבות המוגשות בחנוכה. קיימות גרסאות שונות של לביבות בהן גם כאלה הממולאות בפירות יבשים ואגוזים ומוגשות כקינוח.
קישורים חיצוניים
- כרמזאלך – לביבות לפסח עם שם מצחיק שמחכים להן כל השנה, באתר פודי
- בובלך (כרמזלך) – לביבות של פסח, באתר על השולחן
- רותי קינן, בובלה: האוכל הכי כיפי של פסח, באתר ynet, 10 באפריל 2009
- ליז שטיינברג, המאכל היהודי שהכריע את תחרות האיות האמריקאית, באתר הארץ, 31 במאי 2016
36065719כרמזלך