כרמזלך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כרמזלך
כרמזלך
כרמזלך
מאכלים
סוג לביבות
מרכיבים עיקריים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, ביצים

כרמזלך (גם חרמזלך או בובלך, ביידיש: כרעמזלעך, ריבוי של כרמזל), הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי הנאכל בפסח. הכרמזלך הן לביבות שטוחות מטוגנות העשויות מקמח תפוחי אדמה או מקמח מצה יחד עם ביצים. קיימת גרסה מלוחה עם מלח ופלפל שחור או גרסה מתוקה עם סוכר או דבש.

השם כרמזלך מתייחס גם למחבת המשמשת באופן מסורתי כדי ליצור את הלביבות. קיימת גרסה של כרמזלך תפוחי אדמה הדומה ללביבות המוגשות בחנוכה. קיימות גרסאות שונות של לביבות בהן גם כאלה הממולאות בפירות יבשים ואגוזים ומוגשות כקינוח.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36065719כרמזלך