ירון רשף
ירון רשף (נולד בחיפה ב-1951) הוא מעצב תעשייתי ישראלי הפועל בישראל ובארצות הברית. רשף היה אחד מהמרצים הראשונים במחלקה לעיצוב תעשייתי שבאקדמיה בצלאל ובתפקידו זה, וכן בפעילותו כיוזם וכבעלים של חברות למחקר, פיתוח ועיצוב השפיע על התפתחות העיצוב בישראל[דרוש מקור].
ביוגרפיה
רשף הוא בוגר האקדמיה בצלאל במחלקה לעיצוב תעשייתי מחזור 1974, ומרצה בבצלאל בשנים 1990-1975 במחלקות לעיצוב תעשייתי ועיצוב קרמי.
הקים בשנת 1981 יחד עם אורי אלון את יחידת המחקר והפיתוח של האקדמיה בצלאל, "בצלאל מחקר ופיתוח".[1] הקמת גוף מחקר ופיתוח בתוך אקדמיה לאמנות ועיצוב הייתה יוזמה חדשנית שדגלה בשיתוף פעולה בין האקדמיה והחברה בישראל תוך מתן הזדמנות לסטודנטים ובוגרים להמשיך ולפתח פרויקטי סטודנטים נבחרים ולהעבירם ליישום בתעשייה. חיבור זה בין האקדמיה ולימודי העיצוב לבין התעשייה הישראלית החל בתקופה שהעיצוב התעשייתי בישראל היה בראשיתו ולא הייתה מודעות חברתית לצורך בעיצוב. בצלאל מחקר ופיתוח נתנה אפשרות סטאז' למעצבים צעירים רבים שחלקם הפכו עם השנים לבכירי המעצבים התעשייתיים בישראל ולדור השני של המורים הבכירים באקדמיות השונות לעיצוב[דרוש מקור].
בשנת 1992 קיבל צוות יחידת המחקר והפיתוח את פרס מוזיאון ישראל למחקר ופיתוח בתחום העיצוב תעשייתי[דרוש מקור].
בשנת 1994 רכשו רשף ואלון את היחידה למחקר ופיתוח ושינו את שמה ל"דעה מחקר ופיתוח". בבעלותם היחידה התמחתה בתחום פיתוח ועיצוב מערכות תומכות חיים. פעילותה הביאה למהפכה בתחום עיצוב מערכות למיגון נשימתי בישראל ובעולם ובהן מוצרי מיגון כמו "ברדס הילדים" וה"שמרטף". מוצרים אלו ואחרים הוצגו בתערוכות מקצועיות רבות בעולם[דרוש מקור].
בשנת 1997 הקימו רשף ואלון את חברת טסטה טכנולוגיות. בשנת 2004 הצטרף אלחנן שחם לבעלי החברה. טסטה טכנולוגיות היא אחת החברות המובילות בעולם בתחום פיתוח ועיצוב מערכות תומכות חיים וציוד מיגון נשימתי[דרוש מקור]. החברה המפתחת ומעצבת את מוצריה בישראל, מייצרת ומשווקת אותם בארצות הברית.
בשנת 2005 הוצגו מוצרי "דעה מחקר ופיתוח" במוזיאון לאומנות מודרנית בניו יורק בתערוכת "SAFE: Design Takes On Risk". בשנה זו הוקמה שותפות לפיתוח ועיצוב מערכות תומכות חיים בין טסטה טכנולוגיות לבין חברת ILC Dover האמריקאית.
בשנת 2014 פרסם ירון רשף את ספרו הראשון "מחוץ לקופסת הנעלים". הספר הוא מעין יומן מסע אוטוביוגרפי, המתאר את מסעו של ירון בעקבות אביו, ממנו התייתם בגיל שבע, ובעקבות משפחתו שרובה נרצחה בשואה. הספר תורגם לאנגלית על ידי נינה דייוויס ושירה דייוויס.[2]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ דקל גודוביץ, החיים לא בזבל: ראיון עם ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, באתר כלכליסט, 2008
- ^ אתר הספר Out of the Shoebox
27264644ירון רשף